1.000 de parlamentari europeni cer Israelului să oprească anexările din Cisiordania

Asculta informatia

Peste 1.000 de parlamentari din 25 de ţări din Europa le-au cerut miercuri liderilor europeni, într-o scrisoare deschisă, să ”acţioneze cu hotărâre” pentru a ”împiedica” proiectul israelian controversat privind anexarea unor părţi din Cisiordania, transmite, agerpres.

”Noi le cerem liderilor europeni să acţioneze decisiv ca răspuns la această sfidare”, au scris cei 1.080 de parlamentari – naţionali şi europeni – care au subscris la această iniţiativă, în principal membri ai partidelor de stânga şi de centru.

Citeşte şi: Pastorul Cristian Ionescu revoltat pe măsurile anti-CORONAVIRUS are simptome COVID-19!

”Europa trebuie să ia iniţiativa de a reuni actorii internaţionali pentru a împiedica această anexare”, au menţionat semnatarii.

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu urmează să anunţe începând cu 1 iulie strategia sa pentru a pune în aplicare planul american pentru Orientul Mijlociu. Acest plan prevede anexarea de către Israel a coloniilor evreieşti şi a văii Iordanului şi crearea unui stat palestinian pe un teritoriu redus.

În scrisoarea deschisă, aleşii explică faptul că sunt îngrijoraţi de ”precedentul” pe care o anexare l-ar crea în relaţiile internaţionale şi de ”impactul pe care această anexare l-ar avea asupra vieţii israelienilor şi palestinienilor”.

Uniunea Europeană încearcă să convingă Israelul să renunţe la intenţiile sale şi are în vedere sancţiuni dacă premierul Benjamin Netanyahu pune în practică planul de anexare. Totuşi, aceste sancţiuni ar avea nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de state membre UE.

Citeşte şi: Video: Viorel Iuga tras de maneca de adevaratii sefi ai cultului!

Marţi, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a ”cerut Israelului să renunţe la planurile de anexare” în Cisiordania, care ar constitui ”o încălcare dintre cele mai grave ale dreptului internaţional”, într-un nou raport al Consiliului de Securitate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *