Quantcast
1 din 4 creştini „nu au un comportament creştinesc” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

1 din 4 creştini „nu au un comportament creştinesc”

Un sondaj de opinie, realizat de o organizaţie creştină, care a adunat date timp de 22 de luni, între ianuarie 2011 şi octombrie 2012, a relevat că aproape un sfert dintre americanii care se declară creştini nu trăiesc potrivit convingerilor lor.

1_din_4_cretini_nu_au_un_comportament_cretinesc (Foto: christianpost.com)Chestionarul online, creat de organizaţia non-profit Changing the Face of Christianity Inc. a inclus 10 întrebări cu răspuns multiplu şi şi-a propus să evalueze viaţa spirituală a celor aproape 8.500 de respondenţil.

Brad White, fondatorul ONG-ului, s-a declarat surprins de concluziile sondajului. Aproape 72% dintre respondenţi au declarat că sunt „buni creştini” sau „creştini maturi din punct de vedere spiritual”. În schimb, 24,8% dintre creştini s-au declarat „creştini lumeşti”, iar 3,6% au afirmat despre sine că sunt „departe de Dumnezeu”.

În definiţia pe care o dă White, „un creştin lumesc” este cineva care trăieşte la fel ca semenii lui ne-creştini şi are un comportament ce nu se află în concordanţă cu principiile creştine.

„Creştinii lumeşti şi cei care se declară departe de Dumnezeu fac un rău incomensurabil bisericii şi membrilor ei”, a declarat White într-un interviu acordat site-ului Christian Post. Însă acesta ar trebuie să fie un semnal de alarmă pentru biserici, care ar trebui să îi ajute pe membrii lor să devină creştini maturi.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply