100.000 de creştini mor în fiecare an din cauza credinţei lor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Persecutii

100.000 de creştini mor în fiecare an din cauza credinţei lor

Circa 100.000 de creştini sunt ucişi în fiecare an, în întreaga lume, din cauza credinţei lor, susţine monseniorul Silvano Maria Tomasi, un oficial de rang înalt al Vaticanului, citat de Daily Mail, relatează Agerpres.

Remarcile înaltului prelat au fost făcute marţi, la Radio Vatican, în contextul în care Iranul a decis recent să închidă cea mai mare biserică penticostală din ţară, la o săptămână după ce unul dintre pastorii săi a fost arestat chiar în timpul serviciului religios.

Potrivit lui Tomasi, circa 100.000 de creştini îşi pierd viaţa anual din cauza credinţei lor, în special în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, iar aceste cifre, a precizat monseniorul, sunt “şocante” şi “incredibile”.

Tomasi a declarat, totodată, că în unele părţi ale lumii, creştinii au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele, le-au fost distruse bisericile şi au fost adesea supuşi violurilor, răpirilor şi discriminării. Monseniorul a făcut referire în special la răpirea a doi episcopi ortodocşi lângă Alep, în Siria, luna trecută.

De asemenea, o altă figură importantă a Vaticanului, secretarul Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, Mario Toso, a declarat recent că discriminarea împotriva creştinilor “ar trebui să fie contracarată în acelaşi mod ca antisemitismul şi islamofobia”.

Afirmaţiile celor doi înalţi prelaţi – aminteşte Daily Mail – survin în contextul în care cea mai mare biserică penticostală în limba persană din Iran a fost închisă la doar o săptămână după ce, la 21 mai, pastorul Robert Asserian a fost ridicat în timpul oficierii mesei.

Autorităţile nu au dezvăluit încă credincioşilor ce i se impută pastorului.

Potrivit BosNewsLife, o agenţie de ştiri specializată în situaţia creştinilor din ţările Orientului Mijlociu, creştinii se tem că religia lor este alungată din Iran, o ţară în care se crede că există 100.000 de creştini la o populaţie de 75 de milioane de locuitori.

Printre alţi pastori despre care se ştie că sunt reţinuţi în închisorile iraniene se numără Behnam Irani, închis în centrul de detenţie Ghezel Hesar din Karaj, una dintre cele mai dure închisori din ţară, situată la aproximativ 20 de kilometri la vest de capitala ţării, Teheran.

www.cotidianul.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close