Quantcast
100 de pastori, susținători pro-viață cer Democraților să elimine „extremismul avortului” din platforma partidului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

100 de pastori, susținători pro-viață cer Democraților să elimine „extremismul avortului” din platforma partidului

Peste 100 de pastori, profesori și susținători pro-viață au solicitat Comitetului Național Democrat „să recunoască demnitatea umană sacră a copilului, înainte și după naștere” și să adopte o platformă de partid mai prietenoasă față de susținătorii pro-viață, informează Christian Post.

„Unii dintre noi sunt Democrați înregistrați, alții nu, dar apreciem angajamentul Partidului Democrat pentru drepturile omului, egalitate și dreptate”, au scris aceștia în scrisoarea adresată Comitetului Platformei Democrate, întocmită de grupul pro-viață Democrați pentru Viață.

Citeste si: Se închid biserici, școli, afaceri. Nu și industria avortului

„În consecință, solicităm Partidului Democrat să adopte politici care protejează atât femeile, cât și copiii: protecție legală pentru copiii nenăscuți, îngrijire prenatală îmbunătățită pentru femeile aflate în dificultate, în special femeile de culoare, alternative la avort și o cultură cuprinzătoare a vieții libere de violență, sărăcie și rasism”, se mai arată în scrisoare.

Scrisoarea menționează că SUA „este doar una dintre cele șapte țări, alături de Coreea de Nord, care permite practica oribilă a avortului selectiv după 20 de săptămâni de sarcină”.

Semnatarii cer Comitetului Platformei Democrate „să respingă testul litmus pentru membrii pro-viață care vor să obțină funcții în Partidul Democrat. În mod crucial, vă cerem să puneți capăt sprijinului explicit al platformei dvs. pentru extremismul avortului, precum avortul finanțat de contribuabili în America și în străinătate, la care se opun 60% și respectiv 70% dintre alegători”.

Anul trecut, Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, și-a retras suportul pentru restricționarea finanțării federale a avorturilor, spunând că „așa cum nu am încercat niciodată să impun nimănui viziunea mea cu privire la momentul în care începe viața, nu am încercat niciodată să îmi impun părerea asupra cui ar trebui să plătească pentru asta”.

Steven Krueger, președintele organizației Catolici Democrați, a avertizat la acea vreme că „extrema stânga a partidului a avut influență asupra mai multor probleme, în special asupra temei avortului, care nu va ajuta candidații odată ajunși în alegerile generale”.

În februarie, membrii organizației Democrați pentru Viață și-au exprimat dezgustul față de poziția candidaților Democrați la prezidențiale, deoarece toți s-au opus interdicțiilor avortului târziu și reglementărilor de siguranță în industria avortului.

„Partidul Democrat s-a îndepărtat de avortul „sigur, legal și rar”, pentru a susține avortul până la 9 luni de sarcină,” denunță organizația Democrați pentru Viață.

Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply