13 morți în Nigeria in urma confruntărilor dintre creștini și musulmani

Asculta informatia

Politia investighează  cauza ciocnirilor violente dintre tinerii creștini și musulmani din Nigeria. Cel puțin 13 persoane au fost ucise între luni și miercuri, deși oficialii locali declară că numărul este mai mare.

Lupta a izbucnit luni în comunitatea Kasuwan Magani din statul Kaduna, la aproximativ 45 de kilometri de capitala.

“Din aceast conflicta a rezultat  moartea a 13 persoane si a multor case și magazine arse”, a declarat procurorul statului Kaduna, Austin Iwar pentru la AFP.

Rapoartele locale au estimat un număr mai mare de morți.

Austin Iwar a declarat că 20 de suspecți au fost arestați, iar trupele și poliția au fost detașate pentru a atenua violența.

A fost lansată o investigație în acest incident.

Din primele cercetari reiese că acest conflict a pornit din  motive religioase si anume ca fete din comunitatea  crestina se imprietenise cu baietii musulmani.

Nigeria centrală este locul în care nordul țării în cea mai mare parte de confesiune musulmană se întâlnește cu sudul care este majoritar creștin iar tensiunile dintre cele două comunități sunt frecvente prin violențe mortale.

Regiunea a cunoscut de asemenea o renaștere a violenței în rândul păstorilor musulmani nomazi și în special a crescătorilor de animale creștini.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *