Quantcast
14 FEBRUARIE: ZIUA DESFRÂNAŢILOR, NU A ÎNDRĂGOSTIȚILOR! NU SĂRBĂTORIȚI O ZI ÎN DEZMĂȚ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

14 FEBRUARIE: ZIUA DESFRÂNAŢILOR, NU A ÎNDRĂGOSTIȚILOR! NU SĂRBĂTORIȚI O ZI ÎN DEZMĂȚ

Sarbatoarea de Valentine’s Day ar trebui sa fie ignorata de tinerii din ziua de astazi, pentru ca nu e o zi crestina, ci una a dezmatului, a erotismului si a casatoriilor de-o zi, care trebuie, de altfel evitate.

Valentine’s Day nu trebuie sa existe, sau nu trebuie sa fie o zi a dezmatului, a compromiterii celei mai frumoase virtuti, iubirea, in explozie de erotism efemer, condamnabil si cu consecinte negative vesnice.

Biserica nu gandeste retrogad, a spus parintele, “dar daca se suprapune sau intra in opozitie si in contact cu anumite derapaje din societate e preocupata de familie”.

E o sarbatoare de marketing, nu este impusa de crestinism, nu este impusa de o morala a valorilor evangheliei. Se castiga enorm in aceasta zi si nu intereseaza pe nimeni cate victime sunt in aceasta zi. Se practica kitsch-ul si romantismul colectiv la comanda. Daca va uitati la toate tarabele in care se vand semnele pentru aceasta zi, veti vedea cat kitsch este si, oarecum, toate aceste tarabe vin la comanda, sa ne spuna, sa zicem, “te iubesc” si sa exprimam declaratia cu un cadou. Nu putem sa aducem cele mai frumoase sentimente in spatiul kitsch-ului romantic, daca avem un respect pentru ceea ce inseamna iubire!

Iubirea nu trebuie sa aiba zile de sarbatoare si nu se exprima in apeluri si marturisiri la comanda, a continuat preotul. 

Iubirea nu are o zi, iubirea are toate zilele vietii noastre, langa persoana cu care te-ai casatorit. De aceea, nu putem in 14 februarie sa spunem ca e Ziua Indragostitilor. Aceea este Ziua Singuraticilor in Dragoste! Fiintei de langa tine, care e convinsa de sentimentele tale, aproape ca nu trebuie sa ii spui ca o iubesti, dar, uneori, e bine sa o spui. Dar, sa stiti: acolo unde exista foarte multe declaratii de dragoste, acolo ceva nu e in regula. De aceea, din punctul meu de vedere, pentru mine nu exista o zi a iubirii si a indragostitilor, decat o zi a singuraticilor in iubire, a apreciat parintele Tofana.

“Nu mai exista teama, ci respectul inteles in teama pe care o avem fata de Dumnezeu de a nu-i gresi”, a explicat parintele.

Au urmat concluziile.

“Valentine’s Day nu trebuie sa existe, sau nu trebuie sa fie o zi a dezmatului, a compromiterii celei mai frumoase virtuti, iubirea, in explozie de erotism efemer, condamnabil si cu consecinte negative vesnice. Nu trebuie sa fie declaratii sentimentale decupate din kitschul comercial, negot ieftin al sufletului si al inimii. Nu are nimeni voie sa faca negot din inima si sufletul nostru. Iubirea nu e de vanzare la tarabe, metrou sau colt de strada. Toata viata noastra este o zi a indragostitilor. De aceea, nu exista casatorie de o zi, ci casatorie de o viata”, a incheiat parintele Tofana.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply