15 Septembrie, 2013 – o zi de neuitat pentru biserica Elim, Arizona

Asculta informatia

Ziua de 15 septembrie 2013, cu siguranță va rămâne o plăcută amintire pentru întreaga comunitate de credincioși care compun Biserica Penticostală „Elim” din Phoenix, Arizona (www.elimarizona.com). Trei evenimente, desfășurate în această zi de duminică, au marcat viața spirituală a bisericii, desigur cu profunde semnificații spre viitor. După o perioadă de incertitudini și căutări privind o nouă viziune precum și o nouă redefinire a activității bisericii în toate planurile (spirituale, organizatorice, materiale),  convingerea unanimă a tuturor membrilor acestei comunități este că biserica Elim a intrat într-un proces real de revitalizare și aceasta  numai prin mila, dragostea  și harul lui Dumnezeu și desigur prin necesitatea trăirii îndemnului adresat de Domnul Isus Hristos bisericii, regăsit în Cartea Apocalipsa 2-5.

În această zi, în cadrul serviciului de dimineață, familia  Novac Alina  și Jonathan au adus la binecuvântare, înaintea Domnului Isus Hristos și a bisericii , frumosul dar primit  din partea lui Dumnezeu, băiețelul Kaiden. Emanuel Fedur, primul care a vestit Cuvântul, după o introducere emoționantă privind începutul noii lucrări la care a fost chemat, a subliniat importanța actului de binecuvântare, prin care copiii sunt încredințați de părinți în mâna lui Dumnezeu. Fratele Emi Fedur, în ziua de duminică 15 septembrie, 2013 și-a început lucrarea de evanghelist la biserica Elim din Phoenix.  „Pentru familia noastră astăzi este o sărbătoare specială, iată este prima duminică petrecută de noi, ca familie, în biserica Elim din Arizona, după un lung timp de așteptare. Vreau să mulțumesc bisericii Elim care s-a rugat pentru noi și sunt mai mult ca oricând încredințat că Dumnezeu a hotărât venirea noastră aici. De asemenea mulțumesc fraților care m-au sunat când eram în România și m-au sprijinit și încurajat prin rugăciuni”, a subliniat noul venit, adresându-se bisericii.

În continuare, Cuvântul a fost propovăduit de fr. Marian Condrat, pastor la Biserica Elim din Tacoma, Washington (http://elimtacoma.com), invitat special la acest eveniment. Pentru actul de binecuvântare, Steve Boros, pastorul senior al bisericii Elim a citit textul biblic adecvat unui astfel de eveniment, iar  John Novac, diacon la biserica „Agape” din Peoria (www.agapearizona.com),  a rostit rugăciunea prin care a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu peste micuțul Kaiden. Programul serviciului divin de dimineață s-a încheiat prin rugăciunea fratelui Vasile Olari, bunicul micuțului Kaiden, prin care a mulțumit și apoi a cerut revărsarea harului lui Dumnezeu în continuare peste biserică. Bucuria zilei de duminică a continuat după-masă, începând cu orele 17.00, printr-un serviciu de botez, în care trei tineri l-au mărturisit pe Domnul Isus Hristos în apa botezului: Brooke Blidar , Daniel Blidar și Aron Siclovan.

Participarea la timpul de laudă și închinare  a fost remarcabilă. Cântările corului, ale fanfarei și orchestrei, a grupului de fete precum și cântările solo sau în duet au creat o atmosferă înălțătoare, pregătind astfel vestirea Cuvântului prin frații Fedur și Condrat.   Necesitatea mărturiei publice prin botez a fiecărui creștin care l-a primit cu adevărat pe Isus Hristos în viață, a constituit baza mesajelor celor doi vorbitori. „Botezul simbolizează moartea omului vechi. Poate nu vă dați seama, sau poate nu v-ați gândit, dar astăzi noi participăm la înmormântarea a trei oameni vechi” a  conchis fratele Fedur.

Spre finalul serviciului s-a desfășurat actul botezului, oficiat de frații ordinați Adrian Cuc și Nelu Șerban. După încheierea serviciului de seară, părtășia a continuat, prin participarea tuturor la o masă de dragoste. Conform aprecierii făcute de fr. Vasile Olari, unul din membrii consiliului administrativ, la această zi de sărbătoare a  bisericii Elim, au participat între 300 și 400 de persoane.

Acum, privind retrospectiv frumoasele momente petrecute în această zi de duminică, întreaga comunitate de la Elim poate spune cu certitudine că a fost o zi specială și binecuvântată, pregătită de Dumnezeu pentru bucuria copiilor Săi. „Domnul a făcut lucrul acesta și este o minunăție înaintea ochilor noștri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul; să ne bucurăm și să ne veselim în ea! Doamne ajută! Doamne dă izbândă!” – PSALMUL 118- 32,24,25.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

Despre

Un comentariu

  1. Slavă Domnului pentru noi începuturi și pentru viziune! Marea Trimitere așa cum a încredințat-o Domnul Isus bisericii în Matei 28:19 vorbește despre aceasta.

    Misiunea Wycliffe România, în colaborare cu biserici locale, organizații și indivizi din România și din lumea întreagă, este de a face ucenici ai lui Cristos din toate neamurile, oferindu-le accesul la Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lor, prin traduceri, instruiri în folosirea Scripturilor și multe alte metode inovatoare.

    Viziunea – Nici un popor fără Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lui.

    Și tu poți să te implici! Poți să mergi, poți să te rogi, poți să susți financiar! Contactează-ne la info(at)wycliffe.org sau pe sit-ul nostru wycliffe.ro.

Leave a Reply