Quantcast
15 zile de închisoare pentru un militant care a simulat crucificarea lui Iisus în faţa sediului FSB – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

15 zile de închisoare pentru un militant care a simulat crucificarea lui Iisus în faţa sediului FSB

Un tribunal din Moscova a condamnat vineri la 15 zile de închisoare un militant care a protestat cu o zi înainte în faţa sediului Serviciului Federal de Securitate (FSB) deghizat în Iisus Hristos, simulându-i crucificarea, informează  agerpres.

Înfăşurat într-o bucată de pânză, cu braţele fixate de o cruce şi cu picioarele puse pe un taburet, Pavel Krisevici s-a expus astfel joi seara în centrul Moscovei, pentru a protesta, potrivit lui, împotriva arbitrariului din justiţia rusă şi a-i susţine pe deţinuţii politici.

Susţinătorii săi au amplasat fumigene în jurul lui şi au pus pe foc dosare stufoase pe ale căror coperţi erau scrise numele unor deţinuţi celebri, potrivit unei înregistrări video difuzate online. Pavel Krisevici a fost arestat la faţa locului.

Tribunalul Tverskoi din Moscova l-a condamnat vineri pe Krisevici la 15 zile de închisoare, pentru nesupunere în faţa ordinelor poliţiei, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al tribunalului.

În 2015, artistul rus Piotr Pavlenski, cunoscut pentru prestaţiile sale radicale, a dat foc uşilor din lemn masiv de la Lubianka, sediul impozant al FSB din centrul Moscovei, care a fost înainte sediul poliţiei secrete a lui Stalin şi al KGB-ului.

Pavel Krisevici este şi el un obişnuit al acţiunilor şocante. La începutul lui august, deghizat în poliţist în faţa unui tribunal unde se judeca un dosar de mare răsunet în Rusia, el a simulat tăierea gâtului unui manechin ce simboliza prizonierii politici ruşi, pentru a denunţa „statul care cere (vărsare de) sânge”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply