Quantcast
2 israelieni arestați pentru că au încercat să ofere sacrificii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

2 israelieni arestați pentru că au încercat să ofere sacrificii

Doi israelieni au fost arestați luni pentru că plănuiau să aducă un sacrificiu ritualic pe vârful Muntelui Templului din Ierusalim. Cei doi, membri ai organizației „Întoarcerea pe Munte”, aveau în posesia lor un miel pe care intenționau să îl sacrifice la locul sfânt. Cei doi au fost arestați în afara porților Muntelui Templului și duși la audieri.

„Aducerea unui sacrificiu este semnalul pentru a începe lupta pentru reînnoirea serviciului Templului. A sosit timpul după două mii de ani să nu mai plângem și să începem să schimbăm situația”, a transmis luni organizația „Întoarcerea pe Munte” într-un comunicat.

Conform regulilor, evreilor și non-musulmanilor li se permite să viziteze Muntele Templului, dar nu au voie să se roage acolo.

Regulile actuale care guvernează Muntele Templului datează din 1967, când Israelul a eliberat orașul vechi Ierusalim de sub ocupația Iordaniană în timpul Războiului de șase zile. De teama unui război religios, ministrul apărării de atunci Moshe Dayan a fost de acord să lase garda islamică Waqf să continue să gestioneze afacerile de zi cu zi ale locului sfânt, în timp ce Israelul va menține suveranitatea generală și va fi responsabil pentru securitate.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply