Quantcast
27 de creștini ucisi de ISLAMISTI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

27 de creștini ucisi de ISLAMISTI

Militanți înarmați din Nigeria au ucis 27 de creștini în două atacuri separate. Gruparea islamistă radicală a ucis zilele trecute 17 creștini în localitatea Agwan Wakili, iar apoi a atacat o a doua comunitate creștină din localitățile învecinate Mubushi și Langsong, ucigând încă 10 persoane și rănind alte 14 relateaza, AO NEWS.

Organzația de monitorizare a persecuției, International Christian Concern, raportează că ultimul atac a avut loc în noaptea de 14 martie. Majoritatea sătenilor dormeau afară, în timp ce alții vegheau, după ce primiseră un avertisment anterior. În loc să folosească arme de foc, militanții s-au strecurat în liniște într-un complex, folosind macete și topoare. Se pare că au ucis cinci persoane înainte ca alarma să poată fi declanșată. În timp ce fugeau, au ucis încă cinci persoane.

Un lider al comunității și-a exprimat frustrarea că poliția nigeriană nu face nimic în timp ce aceste atacuri continuă. O sursă a declarat că unii dintre militanții islamiști ar fi membri ai armatei nigeriene.

Nigeria ocupă locul 6 în Lista de urmărire mondială Open Doors 2023 a celor mai periculoase țări în care creștinii se confruntă cu cea mai dură persecuție.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply