Stiri externe

3.000 de victime ale pedocriminalităţii în Biserica Catolică din Franţa din 1950

Cel puţin 3.000 de victime şi 1.500 de agresori: o primă evaluare a gradului de pedocriminalitate în Biserica din Franţa din 1950 a fost dezvăluită miercuri de o comisie independentă, care urmează să îşi continue activitatea până în toamna anului 2021, relatează AFP, via agerpres.

”Este pentru prima dată” că o astfel de estimare se face în Franţa, a declarat pentru AFP Jean-Marc Sauvé, preşedintele acestei comisii, după ce a comunicat aceste estimări în timpul unei videoconferinţe.

Citește și : De unde vin și ce îi mână în luptă pe apologeții LGBTQ? Originile și scopul Noii Revoluții Sexuale

La unison cu asociaţiile, el a spus că este ”profund convins că există multe alte victime’, referindu-se la ”câteva mii”.

Potrivit acestuia, numărul autorilor unor agresiuni sexuale în cadrul Bisericii nu poate fi ”mai mic de 1.500”. El a precizat că două treimi dintre agresiunile sexuale au avut loc în anii ’50, ’60 şi ’70.

Citește și : CÂTEVA MANEVRE RECENTE MARCA OMS & BILL GATES

Aceste cifre provizorii provin dintr-o primă evaluare a investigaţiilor efectuate în arhivele diocezelor şi congregaţiilor religioase de către Comisia independentă privind abuzurile sexuale în Biserică (Ciase), înfiinţată în 2018 de episcopat.

Citește și:  Dreptul la obiecţia de conştiinţă privitor la “căsătoria” homosexuală

În acelaşi timp, platforma telefonică pentru apeluri şi mărturii înfiinţată de această comisie în urmă cu un an a primit ”5.300 de apeluri”, a adăugat Jean-Marc Sauvé, precizând că este posibil ca anumite persoane să fi apelat de mai multe ori.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 76

Close