31 de morți în violențele sectare din India

Asculta informatia

Luptele dintre musulmani și hinduși în nordul Indiei, în Muzaffarnagar, la aproximativ 100 km de Dehli, s-au soldat cu 31 de morți și 40 de răniți, care au trebuit internați în spital.

Foto: www.csmonitor.comRăscoala a fost una dintre cele mai violente din acest an, în India. Ministrul de Interne a declarat luni că s-au înregistrat cel puțin 451 de incidente de violență între grupări religioase în acest an, comparativ cu 410, în 2012.

Luptele sectare între musulmani și hinduși sunt comune pe străzile Indiei, în ultimii ani, încă din 2002, când în urma unui asemenea incident în statul Gujarat, s-au înregistrat mai mult de 1.000 de morți, scrie Christian Science Monitor.

Autoritățile se tem de răspândirea violențelor în comunități. După incidentul de duminică din Muzaffarnagar, poliția și armata au fost trimise în zonă, unde au impus o interdicție de a ieși din casă după o anumită oră. Deși unii le văd ca lupte sectare, alții cred că nu sunt cu totul apolitice. „Luptele au loc pentru a polariza electoratul hindus și musulman în anticiparea alegerilor generale din aprilie 2013. Vom mai vedea mai multe astfel de incidente în următoarele nouă luni. Nou este că violențele s-au răspândit și în zonele rurale, deși înainte erau doar în orașe”, explică Shahnawaz Khan, de la un ONG pentru drepturile omului.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply