Quantcast
48 de morți într-o biserică din Republica Democrata Congo – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

48 de morți într-o biserică din Republica Democrata Congo

Organizațiile de tineret acuză armata regulată a Republicii Democratice Congo că a deschis focul într-o biserică, ucigând 48 de persoane pe 30 august.

Adunarea s-a transformat în dramă. Pe 30 august, 48 de persoane și-au pierdut viața într-o biserică din Goma, în provincia Kivu de Nord (RD Congo). Colectivul de organizații de solidaritate pentru tineret din Congo-Kinshasa din RDC (COJESKI-RDC) acuză armata că a comis acest masacru. Potrivit directorului colectivului, Lucas Pecos, ei s-au adunat pentru o întâlnire anti-ONU, criticat pentru incapacitatea sa de a menține pacea în regiune. Colectivul acuza  guvernul și armat cu privire la această tragedie.

Într-un comunicat de presă din 31 august, Organizația Națiunilor Unite deplângea faptul că „această demonstrație interzisă a provocat moartea unor civili, polițiști și membri ai forțelor armate congoleze.

„Misiunea încurajează ferm autoritățile congoleze să inițieze o investigație promptă și independentă”, indică MONUSCO (Misiunea de Stabilizare a Organizației Națiunilor Unite pentru Republica Democratică Congo, activă din 2010).

În iunie, 45 de persoane și-au pierdut viața în timpul unui atac din provincia Ituri. RDC ocupă locul 37 printre țările în care creștinii suferă cele mai multe persecuții în indicele Porților Deschise.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply