5 lucruri pe care să nu i le spui unui nou venit la biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

5 lucruri pe care să nu i le spui unui nou venit la biserică

Asculta informatia

Pastorul Ben Reed de la o biserică baptistă din Tennessee, SUA, crede că este extrem de important ca membrii bisericii să creeze o bună impresie celor care vin pentru prima dată în comunitatea lor și de aceea a scris pentru Christian Post cele mai importante 5 lucruri de evitat într-o asemenea ocazie.
fata_in_biserica„Cred că de multe ori uităm că experiența spirituală începe chiar din parcare, nu doar de când pastorul începe predica,” spune Reed. „Putem să depunem eforturi să creăm serviciul divin perfect, dar nu contează dacă oaspetele primește semnale greșite de la ceilalți membrii,”a mai explicat el. Conform lui Reed, cele 5 lucruri pe care niciun vizitator nu ar vrea să le audă sunt:
1. În mod normal pastorul nostru nu este atât de _____.
Dacă un membru al bisericii se simte nevoit să explice stilul unui pastor pentru că nu crede că celui din afara comunității i-ar plăcea, atunci este o problemă despre care ar trebui să discute cu pastorul.
2. Nu mai avem loc. Ne pare rău.
Întotdeauna trebuie un plan de rezervă atunci când biserica este plină și încă sunt persoane care vor să intre. Dacă cuiva i se întâmplă să nu poată să participe o dată, s-ar putea să înțeleagă. Dar probabil nu se vor întoarce dacă va vedea că nimeni nu se ocupă de problema asta.
3. Ce faci aici?
Aceasta este o întrebare care nu ar trebui pusă niciodată, crede Reed. Deși poate fi pură curiozitate, ce aude noul venit este o prejudecată care vrea să spună „Dumnezeu nu ar putea iubi pe cineva ca tine”.
4. Aici ne pasă doar de Adevăr. Dacă nu îți place poți să pleci.
Toată lumea se așteaptă ca într-o biserică Adevărul și Biblia să fie prețuite și respectate așa cum se cuvine. Dar asta nu ar trebui să pună pe plan secund iubirea față de semeni.
5. Data viitoare, ai grijă să te îmbraci _____.
Cu orice precizare în această propoziție, oaspetele se va simți ofensat, în mod gratuit. Pastorul Reed atrage atenția că scopul unei biserici față de lumea din afară este crearea culturii „vino cum ești”, nu „vino cum sunt eu”.

semneletimpului.ro

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close