Quantcast
5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Ramadan – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Ramadan

1. Ce este Ramadanul?

Ramadanul, a noua lună din calendarul musulman, este celebrată ca luna în care Allah i-a revelat profetului Mohamed primele versete din Coran, în 610 CE. Laylat al-Dadr, sau Noaptea Puterii, este considerată a fi data efectivă în care Coranul a fost dat profetului și, de obicei, se include în ultimele 10 zile ale sărbătorii.

2. Care este scopul Ramadanului?

În timpul Ramadanului, credincioșii trebuie să se abțină de la mâncare, băutură și alte plăceri, din zori până la amurg. Eliminarea confortului cotidian are ca scop creșterea concentrării minții asupra rugăciunii, spiritualității, a actelor de caritate și vizează totodată purificarea corpului și a minții. Musulmanii sunt, de asemenea, sfătuiți să se rețină de la fapte impure precum bârfa sau limbajul licențios.

3. Excepții de la post

Mai multe grupuri pot fi scutite de postul Ramadanului: femeile însărcinate, persoanele care sunt bolnave mintal sau fizic și, uneori, femeile care alăptează. Copiii nu sunt obligați să postească până când ajung la pubertate, cu toate că mulți aleg să respecte de mici cel puțin o parte a postului, ca să se obișnuiască.

Uneori, diverși factori politici pot împiedica postul. În China, celebrarea Ramadanului a fost interzisă de către guvernul din provincia Xinjian, unde minoritatea de uiguri practică Islamul. În ultima lună, tensiunile dintre uiguri și forțele de poliție au dus la revolte pe scară largă, soldate cu moartea a 35 de oameni.

4. Milostenia este o parte importantă a Ramadanului

În timp ce majoritatea non-musulmanilor asociază Ramadanul exclusiv cu postul, această sărbătoare integrează, de asemenea, și generozitatea.

Musulmanii se obligă să facă milostenie în mod regulat, sub forma Zakat-ului (unul din cei cinci stâlpi ai Islamului) sau Sadaqa (donația voluntară). În timpul Ramadanului, răsplata divină pentru cei care fac acte de caritate este considerată a fi mai mare. În consecință, mulți musulmani oferă mai mult în timpul acestei luni.

5. Eid ul Fitr

Sfârșitul Ramadanului este marcat de Eid ul Fitr, un festival semnificativ care încheie postul. Sărbătoarea începe, de îndată ce Luna Nouă poate fi văzută în cer. De Eid, musulmanii sărbătoresc îmbrăcându-se cu cele mai bune haine, participând la procesiuni mari, oferind cadouri, petrecând timp cu familia, și având o masă mare în timpul zilei. Musulmanii trebuie să contribuie, de asemenea, cu o anumită sumă de caritate, astfel încât cei săraci ar putea sărbători, de asemenea, sfârșitul postului.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply