Quantcast
50% din israelieni susţin anexarea unor părţi din Cisiordania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

50% din israelieni susţin anexarea unor părţi din Cisiordania

Asculta informatia

Jumătate dintre israelieni susţin anexarea unor părţi din Cisiordania, potrivit unui sondaj dat publicităţii miercuri de Institutul de cercetare privind democraţia israeliană, scrie agerpres.

Sondajul a fost publicat cu mai puţin de o lună înainte de posibila aprobare de către parlamentul israelian a unei propuneri de anexare, care a fost respinsă de palestinieni şi criticată de părţi ale comunităţii internaţionale, precum Uniunea Europeană.

Citește și: Israelul ordonă armatei să se pregătească de anexarea Cisiordaniei

Propunerea este bazată pe planul de pace al preşedintelui american Donald Trump pentru Orientul Mijlociu.

Sondajul a ajuns la concluzia că 25% dintre israelieni susţin o astfel de decizie dacă se va bucura de sprijinul administraţiei SUA, iar 25% au spus că sunt de acord cu ea chiar fără suportul Washingtonului.

Treizeci şi unu la sută dintre israelieni se opun extinderii suveranităţii, în timp ce 19% au răspuns la această întrebare că nu ştiu, a precizat institutul citat.

În rândul evreilor israelieni sprijinul pentru o astfel de decizie este de 57%, iar în rândul arabilor israelieni de doar 16,5%, potrivit sondajului.

Dacă Israelul merge mai departe cu această acţiune unilaterală, 58% dintre israelieni cred că palestinienii vor declanşa a treia Intifada.

Palestinienii se tem că planul va recunoaşte pretenţiile Israelului asupra unor părţi ale Cisiordaniei care ei doresc să fie incluse într-un viitor stat.

Citește și:  VIDEO EMOTIONANT: Polițiști din SUA, în genunchi alături de protestatari, după moartea lui George Floyd

Media israeliene au relatat miercuri că şefii forţelor de securitate s-au întâlnit pentru a discuta pregătirile pentru o posibilă intensificare a violenţelor care ar urma unei anexări.

Sondajul a fost efectuat pe internet şi prin telefon între 27 şi 31 mai. În cadrul său au fost intervievaţi 622 de bărbaţi şi femei în ebraică şi 149 în arabă, reprezentând un eşantion naţional pentru populaţia adultă din Israel în vârstă de 18 ani şi peste. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 3,7%, la un nivel de încredere de 95%, notează DPA.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply