Quantcast
50% dintre palestinieni nu vor recunoaşte niciodată statul Israel – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

50% dintre palestinieni nu vor recunoaşte niciodată statul Israel

Asculta informatia

Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie realizat luna trecută de Centrul Palestinian de Cercetare a Politicilor, în rândul palestinienilor.

jumtate_dintre_palestinieni_nu_vor_recunoate_niciodat_statul_israel (Foto: geography.mrdonn.org)Aceştia au fost întrebaţi cum ar reacţiona în condiţiile în care ar fi semnat un acord de pace între Palestina şi Israel. Astfel, la întrebarea „Sunteţi de acord sau nu cu propunerea ca Israelul să fie recunoscut oficial ca statul evreilor şi Palestina ca statul palestinienilor?”, 50% dintre palestinieni au fost de acord cu propunerea, în timp ce 46,8% dintre ei au declarat că nu vor fi niciodată de acord.

În opinia realizatorilor acestui sondaj, concluzia demonstrează eficienţa a zece ani de educaţie palestiniană şi propagandă media care zugrăvesc Israelul ca stat uzurpator şi pe evrei ca pe nişte cuceritori străini. Aceasta arată că, şi în condiţiile în care s-ar încheia un acord de pace, prejudecăţile sociale ar rămâne şi tensiunile ar continua.

În condiţiile în care un asemenea acord este departe de a fi semnat, sondajul relevă şi că o majoritate covârşitoare dintre palestinieni (41,1%) susţin întoarcerea la violenţa armată împotriva evreilor din Israel.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply