Quantcast
5068 de nigerieni au fost uciși din cauza credinței lor creștine în 2022 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

5068 de nigerieni au fost uciși din cauza credinței lor creștine în 2022

Societatea Internațională pentru Libertăți Civile și Statul de Drept (Intersociety), un grup care pledează pentru drepturile omului, democrația, statul de drept și securitatea în Nigeria, tocmai a publicat un raport conform căruia 5.068 de cetățeni au fost masacrați pentru că sunt creștini în Nigeria în 2022 . Organizația adaugă că 1.041 de creștini au fost masacrați și în primele 100 de zile ale anului 2023.

Grupul de advocacy denunță „masacrul creștinilor de către păstorii jihadiști Fulani protejați de guvernul central nigerian în statul Benue”. Pentru Intersociety, acest fenomen chiar a „atins apogeul”.

„Atacurile jihadiste protejate de guvernul federal au generat, de asemenea, nu mai puțin de 2 milioane de persoane strămutate în interior”, precizează Intersociety.

În afară de conspirația nesăbuită și atitudinile nonșalante ale guvernului federal din Nigeria și ale agențiilor federale de securitate, guvernul statului Benue a eșuat lamentabil în protejarea cetățenilor creștini ai statului. Statul, în afară de strigătele ocazionale, a eșuat, din păcate, să pună în aplicare măsuri proactive pentru a contracara și supune astfel de atacuri.

Jihadiștii musulmani care „nvadează acum în voie orice comunitate creștină  masacreaza băștinașii,e acaparează pământurile și proprietățile după bunul plac.

Raportul face de asemenea un bilanț al anilor care au urmat „revoltei islamice” din 2009. „52.250 de creștini și 34.000 de musulmani moderați sau 85.250 de credincioși uciși din iulie 2009”, se arată în raport.

Ei sunt, de asemenea, „14 milioane de creștini dezrădăcinați și 5 milioane forțați să trăiască în lagăre pentru persoane strămutate.

18.000 de biserici și 2.200 de școli creștine atacate. Aproximativ 50 de milioane de creștini, majoritatea din nordul Nigeriei, se confruntă cu amenințări serioase din partea jihadiștilor, deoarece se numesc creștini.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply