Diverse

7 lucruri care nu se vor schimba în biserică

Pe fondul tendinţei bisericilor de orice denominaţiune de a avea opinii diferite cu privire la subiecte de interes comun, pastorul baptist Thom S. Rainer a scris un articol în care doreşte să-i liniştească pe credincioşii debusolaţi de „schimbările copleşitoare de opinie”.

7_lucruri_care_nu_se_schimba_in_biserica (Foto: revelife.com)Astfel, Rainer realizează un ghid în 7 puncte, referitoare la lucruri care nu se vor schimba niciodată în biserică, indiferent de discuţiile ce au loc. În opinia lui Rainer, aceste 7 lucruri sunt următoarele, potrivit articolului apărut pe site-ul Christian Post.

În primul rând, Biblia rămâne Cuvântul lui Dumnezeu, aşa cum a fost mereu şi cum va fi mereu. Cuvântul lui Dumnezeu nu se schimbă, la fel cum nici Dumnezeu nu se schimbă.

În al doilea rând, evanghelia are puterea de a schimba viaţa. Evanghelia este vestea bună că orice om poate fi mântuit.

În al treilea rând, grupurile mici de credincioşi sunt vitale. Oamenii care se întâlnesc acasă unii la alţii pentru rugăciune şi misiune, asemenea apostolilor după ridicarea la cer a lui Iisus Christos, sunt locuri prielnice pentru studierea Bibliei şi împărtăşirea experienţelor de credinţă.

În al patrulea rând, câmpul de misiune are nevoie de lucrători, fie că este vorba de misionari în Africa şi Asia, fie că este vorba de oameni care să-i ajute pe cei din comunitatea locală.

Citește și:  „Cum am pierdut doi copii”- discursul unei musulmance despre respectul pentru viaţă

Rugăciunea are mare putere şi acum. Dumnezeu foloseşte bisericile care se roagă pentru a le trimite să lucreze în numele Lui.

În al şaselea rând, oamenii care suferă au nevoie de ajutor. O biserică care îi iubeşte pe oameni va avea întotdeauna o misiune în care suferinzii să fie alinaţi şi ajutaţi. Totodată, o biserică care vede oamenii aşa cum i-a văzut Iisus va lucra întotdeauna eficient.

În ultimul rând, Dumnezeu controlează încă totul. În opinia lui Rainer acesta este lucrul cel mai important de reţinut, în mijlocul schimbărilor şi suferinţelor cu care ne confruntăm noteaza semneletimpului.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 11

Close