Quantcast
7,5 milioane de persoane aud Biblia pentru prima dată – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

7,5 milioane de persoane aud Biblia pentru prima dată

Demersul este o iniţiativă a organizaţiei “Faith Comes By Hearing” (în traducerea „Credinţa vine în urma auzirii”), care a reuşit să traducă Biblia în alte 8 limbi, informează site-ul Mission Network News.

biblia_audio_va_fi_ascultata_de_7_milioane_de_oameni (Foto: freeaudiobooks.ws)Cele 8 limbi (Chatino Nopala şi Zapotec de Yaganiza vorbite în Mexic, Chin şi Tiddim, vorbite în Myanmar, Junikuin în Peru, Makassar şi Minangkabau în Indonezia, Mayoyao Ifugao în Filipine şi Nooni în Camerun) sunt vorbite de 7.500.000 de persoane din 6 ţări.

Iniţiativa nu este nouă. Până în prezent, organizaţia a tradus Biblia în 640 de limbi, acoperind populaţia din 185 de ţări, populaţie ce totalizează peste 5 miliarde de persoane. În prezent, pe glob există 195 de state independente, 60 de teritorii dependente şi 5 zone disputate, pe teritoriul cărora se estimează că se folosesc aproximativ 6.800-6.900 de limbi distincte.

Procesul este unul scump, astfel încât fiecare carte tradusă costă 948 de dolari americani, dar este posibil datorită partenerilor din întreaga lume pe care îi are organizaţia. După traducerea efectivă, costul transferării pe suport audio este de 157 de dolari pentru înregistrări care să fie difuzate unui întreg sat relatezaza revista semneletimpului.

Despre

Leave a Reply