Quantcast
79% dintre israelienii evrei susţin căsătoria intre persoane de acelaşi sex – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

79% dintre israelienii evrei susţin căsătoria intre persoane de acelaşi sex

79% dintre israelienii evrei susţin căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex sau uniuni cupluri civile recunoscute de către autorităţi.

Sondajul a fost publicat vineri, înaintea unui amplu festival al minorităţilor sexuale, care are loc la Tel Aviv.

Citeste si: Declaratia socanta a unei evreice lesbiana: “Vreau ca si copilul meu sa fie gay”

Sondajul demonstrează că există un număr foarte mare de susţinători din electoratul tuturor partidelor politice, dar în mai mică măsură al celor religioase.

Corespondenţă din Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Străzile Tel Aviv-ului s-au transformat într-un festival al culorilor. Zeci de mii de persoane, membri ai comunităţii LGBT, turişti străini din SUA, Canada, Belgia, Ucraina şi alte ţări, foarte mulţi simpatizanţi israelieni ai comunităţii, au traversat oraşul pornind de la Parcul Meir spre mare, unde a avut loc spectacolul “Gay Pride 2017”. Ca în fiecare an, evenimentul este organizat sub auspiciile Primăriei Tel Aviv, iar încasările pentru industria hotelieră – baruri, terase, restaurante – sunt uriaşe. Tel Aviv-ul se află în acel moment al anului în care oraşul revine la viaţă în culorile vibrante ale curcubeului, cu o atmosferă care nu este ignorată de locuitorii săi, cu oameni frumoşi şi foarte prietenoşi, deoarece Tel Aviv-ul este un oraş al diversităţii, cu spirit deschis. Este considerat unul dintre cele mai prietenoase oraşe din lume. În fiecare vară, oameni, indiferent de sex, indiferent de religie sau culoare, inundă străzile şi se întâlnesc pentru o sărbătoare de acceptare, dragoste şi bucurie. Anul acesta, tema paradei a fost “Bisexualitatea” şi se sărbătoreşte acceptarea comunităţii bisexuale. Anul viitor se aşteaptă ceea ce unii numesc “Universal party Tel Aviv-Amsterdam”, Olanda fiind recunoscută pentru respectarea drepturilor comunităţii LGBT.

Citeste si: ISRAEL – Cea mai mare PARADA GAY desfășurată vreodată: 300 000 de participanți

Vineri dimineaţă, presa israeliană a publicat un sondaj potrivit căruia 79% dintre israelienii evrei susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex sau cuplurile civile, ceea ce demonstrează un sprijin larg pentru o anumită formă de uniune recunoscută de stat. În ultimul deceniu, acest sprijin al populaţiei israeliene este în creştere.

În sondaj, cei chestionaţi au fost întrebaţi dacă cuplurile de acelaşi sex ar trebui să se căsătorească sau să aibă un statut civil în Israel. Sondajul arată o pluralitate clară. Studiul a demonstrat şi sprijinul covârşitor în rândurile electoratului partidelor reprezentate în Parlamentul israelian.

Citeste si: Activist israelian: “Parada gay din Ierusalim aduce dezastru pentru Israel”

84% din alegătorii Partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu sunt pentru; 83% din alegătorii Partidului “Israel, Casa Noastră”, al ministrului apărării, Avigdor Lieberman, sunt de asemenea pentru. Rabinul Uri Regev a criticat eşecul de până acum al guvernului de a pune în aplicare căsătoriile homosexuale sau recunoaşterea cuplurilor din uniuni civile.

Publicul evreu este din ce în ce mai deschis şi mai favorabil libertăţilor individuale, în spiritul Declaraţiei de Independenţă a statului Israel.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply