Stiri externe

800 de abuzuri în biserică descoperite într-un an

Comisia stabilită de către Biserica Catolică din Austria a identificat, într-un singur an, nu mai puțin de 800 de persoane abuzate sexual în cadrul instituțiilor catolice din această țară.

waltraud_klasnic_400Potrivit Agenției Lăcașuri Ortodoxe, trei sferturi dintre cazuri implică victime de sex masculin. Totodată, cele mai afectate regiuni sunt Austria de nord (20% dintre cazuri), urmată de Viena și Tyrol (vest).

Comisia a hotărât să impună despăguri în 192 de cazuri din cele analizate până acum. Biserica Catolică austriacă a instituit un fond de compensare pentru victimele identificate de Comisie.

Până acum „mai mult de 200 de cazuri au fost deja soluţionate, în sensul că am convenit cu victima asupra tipului de despăgubire dorit: fie că este vorba de scuze, de terapie sau de ajutor financiar,” a declarat Waltraud Klasnic, președintele comisiei, pentru postul ORF2.

Sursa:semneletimpului.ro

Citește și:  Vladimir Putin i-a spus preşedintelui azer Ilham Aliev să protejeze lăcaşurile de rugăciune creştine din Nagorno Karabah

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Close