Quantcast
9 din 10 creștini uciși sau răpiți în lume se află în Nigeria – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

9 din 10 creștini uciși sau răpiți în lume se află în Nigeria

Global Christian Persecution Index 2023 tocmai a fost publicat de ONG Open Doors, care precizează că „Nigeria este prima țară în ceea ce privește violența împotriva creștinilor”.

ONG-ul Portes Ouvertes Franța/Belgia tocmai a făcut publice rezultatele pentru 2023 ale Indexului Global al Persecuției Creștine , un raport publicat de 30 de ani. Dezvăluie că 360 de milioane de creștini sunt astăzi puternic persecutați și discriminați, adică 1 din 7 creștini din lume.

Dintre tendințele observate, o țară se află „la marginea prăpastiei”, conform ONG-ului:

„Nigeria este prima țară în ceea ce privește violența împotriva creștinilor: reprezintă 89% dintre creștinii uciși și 90% dintre creștinii răpiți din lume. De asemenea, se află pe locul al doilea în ceea ce privește bisericile atacate. »

În Global Christian Persecution Index, Nigeria ocupă locul șase din 50 de țări. Intensitatea persecuției de acolo este „extremă” și „în creștere” de anul trecut.

„Spre deosebire de toate celelalte țări, creștinii uciși nu au fost numărați la sute, ci la mii de câțiva ani. Rezolvarea problemei persecuției creștinilor din Nigeria ar reduce astfel, teoretic, numărul martirilor cu 90%. »

Începând cu Indexul din 2015, Nigeria rămâne țara numărul unu în care creștinii sunt uciși din cauza credinței lor.

„Apariția Boko Haram și a Statului Islamic în Africa de Vest a dus la multe abuzuri. Dar, în ultimii ani, militanții extremiști Fulani sunt responsabili în primul rând pentru masacrele creștinilor. »

Nigeria are însă un alt record trist, cel al numărului de creștini răpiți. 5.259 de creștini au fost răpiți în 2022. 4.726 au fost răpiți în Nigeria, reprezentând 90% din răpirile creștine din întreaga lume. Portes Ouvertes denunță o „strategie a terorii”, o „afacere” gestionată de fulani de ani de zile, dar acum și de militanții Boko Haram și ISWAP, provincia vest-africană a statului islamic. 

În timpul acestor raiduri, relatează organizația, femeile sunt violate, apoi devin sclave sexuale, sunt forțate să se căsătorească sau ucise.

De asemenea, liderii bisericii sunt vizați în mod regulat, în speranța că răpitorii vor obține o răscumpărare.

Organizația Open Doors cere să-și concentreze rugăciunile asupra Nigeria , care „se scufundă din ce în ce mai adânc în violență”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply