Quantcast
9 mai – Marșul pentru Viață din Canada, ediția 22 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

9 mai – Marșul pentru Viață din Canada, ediția 22

Zeci de mii de canadieni sunt vor participa astăzi, 9 mai,  la a 22-a ediție a Marșului Național pentru Viață. Evenimentul va începe  pe Colina Parlamentului din Ottawa începând cu ora locală 12.30  (19.30 București).  În program sunt incluse marșul pe străzile capitalei, concertul formației Marșul Pentru Viață, mărturii ale persoanelor traumatizate în urma avortului și discursuri ale unor personalități pro-viață marcante. Înainte de începerea marșului vor fi oficiate liturghii pro-viață în mai multe biserici. Marșul se va încheia cu serviciul de rugăciune.

Printre invitați se numără Ann McElhinney și Phelim McAleer producătorii filmului „Gosnel”; Abby Johnson, fost director la una din clinicile de avorturi Planned Parenthood, devenită una din cele mai cunoscute activiste pro-viață, după al cărei roman autobiografic a fost realizat „Unplanned”, film pro-viață de mare succes lansat la sfârșitul lunii martie; Steve Karen, director de campanie al „40 de zile pentru viață”. Vor mai lua cuvântul  parlamentarul pro-viață David Anderson; Angelica Steenstra, coordonator pentru Canada al „Silent No More Awareness Campaign”; Shalyn McGuin de la „Save the 1”; arhiepiscopii de Ottawa și Toronto.

Vor fi organizate marșuri și în orașe din alte provincii canadiene, cum ar fi Manitoba, Yukon, Alberta, Saskatchewan, and Victoria. Quebec și Ontario își vor concentra eforturile pe marșul național din capitală. Este de remarcat organizarea pentru prima oară a Marșului pentru Viață în Toronto (provincia Ontario), cel mai mare oraș din Canada.

Ediția din acest an a Marșului pentru Viață din Canada marchează 50 de ani de la legalizarea avortului în Canada, prin legea  „Omnibus Bill C-150” trecută în parlament de guvernul fostului prim ministru al Canadei Pierre Elliott Trudeau (actualul premier al Canadei, Justin Trudeau este unul din fii acestuia). „Vom mărșălui pentru cei peste 4 milione de copii uciși înainte de a se naște după 1969, vom mărșălui pentru a cere parlamentarilor noștri să pună capăt acestui atac de 50 de ani asupra vieții umane,  vom mărșălui deoarece nu mai putem tolera ca nedreptatea să mai continue, vom mărșălui pentru o lege care va proteja fiecare ființă din momentul concepției până la moartea naturală, vom mărșălui pentru dreptul la viață al tuturor” este mesajul postat pe website-ul March for Life Canada.

Canada este una din puținele națiuni din lume care nu are o lege de reglementare a avortului, ceea ce permite avortul la cerere în orice condiții, indiferent de stadiul sarcinii. Aceasta este și una din cauzele numărului mare de avorturi din Canada, anual fiind uciși peste 100,000 de copii nenăscuți.

În marja Marșului pentru viață, în perioada 6-10 mai, We Need a Law (Avem nevoie de o lege), organizație pro-viață care are ca misiune să convingă parlamentarii să adopte o lege pentru protejarea vieții copiilor nenăscuți, organizează Acțiunea „Sign-up!” („Semnează!”). În cadrul acțiunii, 30 de echipe transmit canadienilor mesajul că este nevoie de o lege a avortului care să îi protejeze copiii nenăscuți. Echipele transmit mesajul prin pancarde, poziționându-se la intersecțiile aglomerate în timpul orelor de vârf.

Marșul are și o puternică încărcătură politică, având în vedere că pe 21 octombrie vor avea loc alegerile pentru parlamentul federal.  „Vom mărșălui pentru a-i încuraja pe parlamentarii pro-viață și a le arăta că îi susținem, vom mărșălui pentru a transmite un mesaj puternic politicienilor care vor candida din nou sau celor care candidează pentru prima oară, și anume că voturile noastre contează, iar în ziua alegerilori nu îi vom vota dacă susțin avortul sau nu doresc să modifice actuala starea de fapt a avortului la cerere, vom mărșălui și vom proclama că noi vom vota pentru viață”. Este mesajul transmis politicienilor de către participanții la cea de a 22-a ediție a Marșului pentru Viață din Canada.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply