Quantcast
90 de creștini, răpiți de Stat Islamic în nordul Siriei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

90 de creștini, răpiți de Stat Islamic în nordul Siriei

Asculta informatia

Cel puțin 90 de civili creștini au fost răpiți din mai multe sate din Siria, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie.

542-1170x658

Potrivit organizației, la primele ore ale dimineții, militanții islamiștii ai grupării extremiste Stat Islamic (SI) ar fi efectuat un raid în satele din vecinătatea orașului Tel Hamar (nord-estul Siriei), sate locuite de creștini asirieni. Zona se află sub conotrol kurd, iar atacul SI a survenit la scurt timp după ce kurzii sirieni au lansat o nouă ofensivă împotriva grupării extremiste, relatează The Guardian.

Între timp, Organizația Națiunilor Unite a calificat acțiunile extremiștilor împotriva minoritarilor etnici și religioși din Irak drept „un genocid”, scrie Agerpres.

Milițiile extremiste au avut constant ca ținte comunitățile kurdă, yazidită, turkmenă și altele, în ceea ce „pare a fi o politică deliberată având ca scop distrugerea, suprimarea sau expulzarea acestor comunități în mod permanent din zonele aflate sub controlul lor” (milițiilor — n.r.), se arată într-un raport al Misiunii ONU la Bagdad și al Oficiului ONU pentru Drepturile Omului.

Potrivit documentului citat, „multe încălcări și abuzuri comise de SI ar putea fi considerate drept crime de război, crime împotriva umanității și posibil genocid”.

Cu doar câteva zile în urmă, luptătorii SI au executat 150 de civili în Vestul Irakului, acolo unde militanții se luptă pentru obținerea controlului asupra orașului Al-Baghdadi.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply