A avut loc prima căsătorie gay într-o biserică protestantă

Asculta informatia

Germania a înregistrat o premieră mondială duminică, fiind prima ţară din lume în care o biserică protestantă a găzduit şi oficiat prima căsătorie gay, informează presa locală.

casatorie_gay_in_biserica_protestanta (Foto: charismanews.com)Cuplul Ruediger şi Christoph Zimmermann s-a căsătorit într-o biserică din oraşul Seligenstadt (lângă Frankfurt), după ce încheiaseră un „contract de comuniune de viaţă.

În Germania, uniunile civile oficializate prin semnarea unui asemenea contract sunt legale din 2001. Acestea oferă drepturi similare cu cele oferite prin căsătorie, mai puţin în domeniile fiscal şi adopţiei.

Decizia bisericii de a oficia căsătoria religioasă este prima din iunie, lună în care bisericile protestante din regiune au decis să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex şi să le şi înregistreze în registrul bisericii, la fel ca şi căsătoriile între heterosexuali.

De peste şase ani, cuplurile de persoane de acelaşi sex puteau să beneficieze, deja, de o binecuvântare, în cadrul unei ceremonii, în acest land, arată The Local via semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *