A avut SARPELE aripi inainte de a fi blestemat de Dumnezeu?

Asculta informatia

În Biblie, putem citi următoarele fragmente:

* “Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui” (Apocalipsa 12:7);

* Şarpele însă era cel mai şiret deasupra tuturor fiarelor de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: “Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?” (Geneza 3:1).

dragoni

Aşadar, în primul fragment se precizează că e vorba de un “balaur”; în al doilea fragment e “şarpele”, dar care se află “deasupra tuturor fiarelor de pe pământ”, ceea ce înseamnă că e vorba de o fiinţă zburătoare, deci tot un “balaur”. De fapt, şarpele cu aripi este un balaur. Putem citi acest lucru puţin mai jos:

* “Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: “Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!” (Geneza 3:14). Ceea ce înseamnă că, până la blestem, acel şarpe nu se târâia pe pământ, ci zbura.

Aşadar, din toate fragmentele de mai sus rezultă că balaurul/dragonul (şarpele cu aripi) nu este altcineva decât Satana. Iar acest lucru se poate afla fără îndoială din aceeaşi Apocalipsă:

Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el” (Apocalipsa 12:9).

 

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 28