A cincea săptămână de arestări religioase în China – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

A cincea săptămână de arestări religioase în China

Asculta informatia

Cel puțin 13 membri ai unei biserici creștine nerecunoscute de guverul din Beijing au fost arestați duminica trecută, în cea de-a cincea săptămână consecutivă de sfidare a interdicției de a se închina.

Foto: bibledude.netAproximativ 500 de membri ai bisericii creștine Shouwang, care a fost interzisă de guvernul chinez, au fost deținuți sau supuși arestului la domiciliu în ultimele 5 săptămâni.

Creștinii chinezi au fost în atenția presei, mai ales după ce au protestat pentru a putea oficia slujbele de Paști, în stradă. Biserica Shouwang a fost evacuată din clădirea pe care o închiriase, după ce proprietarul a fost „presat” de oficiali guvernamentali.

Bisericile din China obțin statut de legalitate doar dacă se înregistrează la stat și se alătura Mișcării Patriotice, scrie Baptist Press. Însă, potrivit fondatorului ChinaAid, Bob Fu, cele mai multe biserici refuză să facă acest lucru din motive de conștiință. „Cine este capul bisericii? Partidul Comunist, Guvernul chinez, sau Iisus Christos?”

Un alt motiv care generează reticență este că „odată ce te alături bisericilor aprobate de stat, pierzi orice libertate de a face evanghelizare. Nu poți organiza evanghelizări în afara incintei bisericii, nu ai voie să botezi pe nimeni cu vârsta sub 18 ani, nu poți organiza o Școală Duminicală.” Astfel de limitări sunt văzute de reprezentanții bisericilor ca fiind „fundamentale” și se opun lor noteaza revista semneletimpului.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 82

Close