A crescut numărul „creştinilor doar cu numele” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Sondaje

A crescut numărul „creştinilor doar cu numele”

O cercetare online care a dorit să afle în ce măsură reuşesc creştinii să trăiască în conformitate cu învăţăturile lui Iisus Christos a avut concluzii surprinzătoare.

a_crescut_numarul_crestinilor_doar_cu_numele (Foto: samuelsongungou.hubpages.com)Potrivit răspunsurilor date, numai unul din trei creştini trăieşte potrivit cu principiile creştine. Întrebaţi cu privire la situaţii concrete de viaţă, creştinii au fost evaluaţi în funcţie de unul dintre cele patru calificative: „departe de ceea ce ar face Iisus”, „ creştin lumesc”, „bun creştin” şi „creştin matur spiritual”. Unul din patru creştini este „creştin lumesc”, care, în definiţia organizaţiei ce a făcut sondajul, înseamnă creştin doar cu numele.

În comparaţie cu studiile anterioare realizate de Changing the Face of Christianity, procentul celor care sunt creştini doar cu numele şi nu trăiesc conform principiilor biblice şi modelului Iisus Christos a crescut cu 7 puncte, de la 23,7 la 30,9. În celelalte categorii, 38,5% au fost declaraţi buni creştini, 27,8% sunt creştini maturi spiritual, iar 2,9% sunt departe de ceea ce ar face Iisus.

Rezultatele studiului au fost doar punctul de plecare, într-un demers al organizaţiei de a schimba stereotipurile negative şi de a-i ajuta pe creştini să se apropie de modelul Iisus Christos, pentru ca aceştia să reprezinte mai bine credinţa creştină.

Cercetarea a inclus 1.500 de persoane şi s-a desfăşurat în perioada septembrie 2011-aprilie 2012.

semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 41

Close