Quantcast
A fost prezentat noul guvern al Noii Zeelande. Premierul Jacinda Ardern anunță un guvern ‘colorat’ dedicat sodomiților – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

A fost prezentat noul guvern al Noii Zeelande. Premierul Jacinda Ardern anunță un guvern ‘colorat’ dedicat sodomiților

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern şi-a prezentat luni noul guvern, declarându-se “mândră” de un cabinet reprezentând “diversitatea”, inclusiv având în fruntea diplomaţiei arhipelagului o femeie maori cu un tatuaj tradiţional pe faţă, relatează DPA şi France Presse preluat de agerpres.

După triumful său la alegerile generale din 17 octombrie, lidera laburistă a reuşit să construiască o echipă fără populiştii din New Zealand First (NZF), un partener greoi în timpul primului ei mandat. Cu toate acestea, ea îşi păstrează sprijinul verzilor.

Ea a explicat că prioritatea celui de-al doilea mandat al său va fi gestionarea pandemiei şi a relansării economice, precum şi crearea unui nou minister al Răspunsului la COVID-19.

Nanaia Mahuta, care va deveni prima femeie ministru de externe neozeelandez, a salutat “un privilegiu imens” ce face parte dintr-o “moştenire”, ţinând cont că Noua Zeelandă a fost prima ţară ce a acordat femeilor dreptul de vot.

Dna Ardern, în vârstă de 40 de ani, l-a ales pentru postul de viceprim-ministru pe Grant Robertson, care va fi prima personalitate ce şi-a declarat deschis homosexualitatea şi va ocupa postul crucial de numărul doi al guvernului, responsabil în special de înlocuirea şefei cabinetului atunci când ea se află în străinătate.

Noul cabinet al lui Ardern, format din 20 de membri, include opt femei, cinci maori şi trei membri LGBT, printre care de asemenea ministrul finanţelor.

“Acesta este un cabinet care se bazează pe merit şi de asemenea se întâmplă să fie incredibil de divers. Sunt mândră de asta”, a declarat Ardern.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply