A intrat în vigoare cea mai cruntă lege împotriva homosexualilor: amputarea mânilor, picioarelor sau moartea prin lapidare

Asculta informatia

Lapidarea este o formă de execuție în care un grup de persoane aruncă cu pietre către o persoană acuzată de adulter sau homosexualitate până când moare. Această metodă barbară, în ciuda protestelor organizațiilor pentru drepturile omului, este și azi aplicată în unele țări islamice din Africa, ca și unele țări din Asia, ca Afghanistan și Iran şi mai nou, de ieri, Brunei.

Începând de ieri, cele mai crunte sancțiuni bazate pe cea mai strictă lege sharia intră în vigoare: pedeapsa cu moartea pentru homosexuali, o sentință care se va aplica atât musulmanilor, cât și celor nemusulmani. Adulterul va fi pedepsit cu aceeași pedeapsă. În caz de furt, va fi amputarea unei mâini sau a unui picior.

A legaliza astfel de pedepse crude și inumane este îngrozitor. Unele dintre potențialele “infracțiuni” nu ar trebui nici măcar să fie considerate crime, cum ar fi sexul consensual între adulți de același sex “, a spus Rachel Chhoa-Howard, cercetator de la Amnesty International Brunei.

“Aceste dispoziții abuzive au fost în mare parte condamnate în timpul primei discuții acum cinci ani”. Amnesty International și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la Codul Penal atunci când prima fază a codului a fost pusă în aplicare în aprilie 2014.

“Codul penal al Bruneiului este o legislație profund defectuoasă care conține o serie de dispoziții care încalcă drepturile omului”, a declarat Rachel Chhoa-Howard. „În plus, față de impunerea unor pedepse crude, inumane și degradante, aceasta restrânge în mod deschis dreptul la libertatea de exprimare, religie și credință și să codifice discriminarea împotriva femeilor și fetelor”, titrează fdesouche

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2