A mers să fure din biserică, dar a ajuns preot. Povestea INCREDIBILĂ a unui fost tâlhar

Asculta informatia

Niciodată nu e prea târziu pentru a-ţi schimba viaţa, spune Mark Rowan, un fost puşcăriaş dependent de droguri care are acum o nouă viaţă: a devenit vicar al unei biserici din Devon.

Mark Rowan - fostul puşcăriaş transformat în pastorul nonconformist al unei biserici

Fost dependent de droguri, Mark Rowan a petrecut mai mult de 17 ani din viaţă intrând şi ieşind din închisoare pentru delicte legate de traficul de droguri, furturi şi tâlhării. Bărbatul, care are o mulţime de tatuaje pentru a-i aminti de fosta sa viaţă de tâlhar, a fost la un moment dat lider al unei găşti de infractori şi spune că singurul motiv pentru care ar fi mers înainte la biserică era pentru a fura ceva.

Hotărât să îşi schimbe viaţa, Mark a început când a ieşit ultima oară din închisoare să urmeze un curs teologic timp de cinci ani de zile, la finalul căruia a dat şi a luat examenul de reverend, primul din viaţa sa.

“Singurul moment în care nu făceam ceva rău era când dormeam. Foloseam heroină, cocaină şi canabis şi nu aveam pic de respect pentru Iisus şi nu m-am gândit niciodată să devin creştin”, spune el, citat de Yahoo News.

Un mare ajutor a fost întâlnirea cu soţia sa, Andrea, psiholog clinician care l-a învăţat să folosească lucrurile negative din fosta sa viaţă ca pe lucruri pozitive în noua viaţă.

Bărbatul de 41 de ani este autorul unui best seller, o autobiografie numită “Condamnat”, pe a cărui copertă se poate vedea unul dintre tatuajele sale, un demon ţinând în braţe un craniu.

Mark Rowan este pastor în Braunton, Devon, de doi ani de zile, dar spune că nu este un pastor convenţional, dar că tot ce îşi doreşte e să poată inspira oamenii.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *