Quantcast
Acte de canibalism în Republica Cetrafricană – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Acte de canibalism în Republica Cetrafricană

Deşi oficialii interimari aflaţi la conducerea Republicii Cetrafricane anunţă instaurarea unei stări de calm, în ţară contradicţia nu putea fi mai şocantă: BBC a publicat imagini şocante ce relevă acte de canibalism ale noilor creştini, care nu au abandonat practicile păgâne, faţă de musulmani. Imaginile pălesc însă în faţa poveştilor din spatele acestora.

violentecar (Foto: afp.org)Violenţele dintre rebelii musulmani şi miliţiile creştine din Republica Centrafricană au atins limite de neimaginat, după ce, săptămâna trecută, un musulman a fost ucis, ars şi mâncat în urma unui atac al unui grup creştin, în capitala Bangui, informează BBC.

După publicarea imaginilor, reporterul BBC Paul Wood a fost abordat de bărbatul care a mâncat din carnea victimei, care a dorit să îşi spună povestea. „Eu am fost cel obraznic”, şi-a început mărturisirea canibalul, pe nume Ouandja Magloire, poreclit şi „Câine turbat”.

Ouandja a povestit că soţia sa însărcinată, cumnata sa şi bebeluşul ei au fost ucişi cu brutalitate şi cruzime de rebelii musulmani din grupările Séléka. Sub influenţa acestor evenimente, bărbatul a povestit că a urmărit un bărbat care părea musulman şi care se afla într-un microbuz care circula în capitala Bangui. Bărbatul, ajutat de alţi 20 de tineri antibalaka (împotriva sabiei), a reuşit să îl dea jos cu forţa pe musulman, să-l bată cu pietre şi să-l incendieze. Apoi, unul dintre picioarele musulmanului a fost tăiat şi cineva (ulterior s-a aflat că era vorba chiar de Ouandja) a muşcat de patru ori din el. Deşi mulţi au fost martori la această scenă, „nimeni n-ar fi intervenit, pentru că toată lumea e furioasă pe musulmani”, a relatat Ghislein Nzoto, martor la incident.

Actele de canibalism sunt rare în Republica Centrafricană, cele mai multe fiind practicate de această grupare, antibalaka. Există informaţii că membrii acestei grupări obişnuiesc să folosească bucăţi de carne ale victimelor în amulete, pentru noroc, reminiscenţe ale obiceiurilor tribale, care nu au fost abandonate, din nefericire, nici de cei care au devenit creştini. De altfel, gestul bărbatului l-a transformat într-un erou naţional printre centrafricanii care se opun musulmanilor.

Dincolo de caracterul lui oripilant, incidentul canibal subliniază încă o dată profunzimea violenţelor sectare care au loc în Republica Centrafricană. Analiştii consideră că situaţia aşază o umbră peste viitorul țării. Conflictele între creştini şi musulmani reprezintă un fenomen relativ recent într-o ţară în care, până acum, sursa tensiunilor era constituită mai degrabă de diferenţele dintre cele aproximativ 200 de triburi.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply