Acum au liber de la biserica anglicană: băieții pot să poarte fuste și tocuri

Asculta informatia

Cultul anglican tradițional a înțeles să protejeze frageda ”perioadă a căutărilor, când copilul poate experimenta mai multe identități”

BUCUREȘTI, 13 nov — Sputnik. Biserica anglicană a efectuat o serie de modificări în regulile de funcționare a școlilor. De azi înainte elevii vor avea dreptul să se îmbrace indiferent de stereotipurile de gen, anunță The Guardian.

Capii bisericii anglicane îndeamnă pedagogii că evite diverse etichete, avertizându-i cu privire la afirmații “homofobe, bifobe sau transfobe” în adresa elevilor. Potrivit noilor norme, „școala primară și medie reprezintă o perioadă a căutărilor, când copilul poate experimenta mai multe identități”.

„Spre exemplu, copilul poate alege un costum de balerină, o diademă a unei prințese și tocuri, cască de pompier sau mantia unui super-erou”, se spune într-o declarație a liderului spiritual al bisericii anglicane, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Biserica afirmă că urmărește scopul evitării oricărei diminuări „a respectului de sine” a elevilor din cauza hărțuirii “pe criterii unei presupuse sau existente orientări sexuale sau identității de gen”.

„Trebuie să evităm cu orice preț reducerea demnității oricărui om la un stereotip sau problemă”, a subliniat Welby.

Anterior, profesorul britanic Joshua Sutcliffe a fost suspendat din funcție după ce a numit “fată” un elev transgender. Acesta urmează să se prezinte în fața unei comisii disciplinare, care ar putea decide o eventuală concediere.

ro.sputnik.md

Despre Info Crestin News

Leave a Reply