Quantcast
Acuzată de blasfemie în Pakistan, Musarrat Bibi tocmai a fost eliberată pe cauțiune – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Acuzată de blasfemie în Pakistan, Musarrat Bibi tocmai a fost eliberată pe cauțiune

Musarrat Bibi a fost acuzat de blasfemie în Pakistan luna trecută. În timp ce risca închisoare pe viață tocmai a fost eliberată pe cauțiune.

Musarrat Bibi, o creștina, și Muhammad Sarmad un musulman lucrează ambii la o școală secundară superioară pentru fete din provincia Punjab. Când li s-a cerut să curețe depozitul școlii au ars niște hârtii. Unii studenți au observat că printre documentele arse se numără pagini din Coran. Blasfemie pedepsită cu închisoare pe viață în conformitate cu Codul penal pakistanez. Însă inculpații ambii analfabeți nu si-au dat seama ca acele pagini erau dintr-un coran.

Acuzațiile false de blasfemie par să fi devenit normale in Pakistan. Înțelegem că abolirea sau abrogarea legilor împotriva blasfemiei este puțin probabilă în acest mediu încărcat religios, dar este timpul ca statul să implementeze o descurajare puternică împotriva folosirii abuzive a legilor.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply