Acuzatii grave pentru Israel: A vrut sa sterilizeze Fasia Gaza. Soldatii impuscau pe oricine le iesea in cale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Acuzatii grave pentru Israel: A vrut sa sterilizeze Fasia Gaza. Soldatii impuscau pe oricine le iesea in cale

Asculta informatia

Un grup de activisti din Israel a acuzat armata ca a aplicat “o politica de atac nediscriminatorie”, care a dus la moartea a mii de civili palestinieni, in timpul conflictului din Fasia Gaza de anul trecut.

Acuzatii-grave-pentru-Israel--A-vrut-sa-sterilizeze-Fasia-Gaza--Soldatii-impuscau-pe-oricine-le-iesea-in-cale
Asociatia Breaking the Silence (Rupem tacerea) sustine ca regulile pe care le-au urmat militarii in timpul conflictului de 50 de zile au fost “cele mai permisive” reguli pe care le-a vazut vreodata, informeaza BBC.

Grupul a publicat marturiile mai multor soldati israelieni, iar unul dintre ei a dezvaluit ca militarilor li s-a ordonat sa impuste mortal orice persoana le iese in cale.

Cu toate acestea, reprezentantii armatei au precizat ca activistii nu au nicio proba care sa sustina acuzatiile.

Asociatia, formata din actuali si fosti soldati, a aratat ca raportul sau contine peste 60 de interviuri cu militari activi si in rezerva, care au participat la operatiunea din Fasia Gaza.

Unul dintre sergentii care au luat parte la ofensiva a spus ca regulile erau simple: “Oricine din Gaza este o amenintare, zona trebuie sa fie ‘sterilizata’, golita de oameni – daca cineva nu flutura un steag alb, nu tipa ‘ma predau’ sau ceva de genul acesta, atunci reprezinta o amenintare si ai permisiunea sa deschizi focul”.

Un alt soldat a precizat ca li s-a spus sa impuste mortal pe oricine, pentru ca armata considera ca in zonele respectiva n-ar fi trebuit sa existe civili.

Ofensiva israeliana din 2014 a avut ca scop stoparea loviturilor cu rachete dinspre aceasta regiune, precum si distrugerea tunelurilor folosite de militanti Hamas pentru atacuri.

Luptele dintre militantii palestinieni din Fasia Gaza si armata Israelului au dus la moartea a aproape 2.200 de palestinieni, dintre care circa 1.500 erau civili, potrivit datelor furnizate de ONU. La randul sau, Israelul a pierdut 67 de soldati si sase civili.

Sursa: www.ziare.com

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close