Ada Vultur se pregătește să meargă în Madagascar în ianuarie 2014 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Misiune

Ada Vultur se pregătește să meargă în Madagascar în ianuarie 2014

Asculta informatia

Ada Vultur este o tânără misionară care s-a alăturat organizației Wycliffe România din 2012.

Insula Madagascar va fi casa mea pentru următorii doi ani. Este a patra insulă de pe Glob, din punct de vedere al mărimii și se află în Oceanul Indian. Datorită izolării sale de continente, 80% dintre speciile de plante și de animale sunt endemice, adică nu se găsesc nicăieri altundeva pe pământ. Cu toate că insula este aproape de continentul african, se crede că primii locuitori au venit dinspre Asia, dovada principală fiind limba malgașă, o limbă de origine Malayo-polineziană. Din punct de vedere cultural, malgașii au dobândit caracteristici atât din Asia, cât și din Africa. Madagascarul a fost un regat independent până la sfârșitul sec. XVII, după care a devenit colonie franceză până în 1960. Acum a adoptat un sistem democratic de guvernământ.


Are o populație de 21 milioane locuitori, împărțiți în 18 grupuri etnice care vorbesc limbi diferite. Biblia este tradusă în limba malgașă, limba națională. Lucrarea de traducere a Bibliei s-a extins și în alte grupuri lingvistice, dar mai există 10 grupuri fără nici măcar un verset în limba lor. Studiile arată că 46% dintre oameni știu să citească, dar numărul lor este în declin. Mai puțin de 50% se declară creștini, ceilalți urmând credințele tradiționale.

După patru ani de criză politică, la sfârșitul acestui an au avut loc alegeri prezidențiale și sperăm ca situația politică să se liniștească, în special după al doilea scrutin, din decembrie.

15 ianuarie 2014 este data plecării mele. În primul an este foarte important să învăț limba malgașă și să mă adaptez noii culturi. Voi locui în Antsirabe, unde voi merge la cursuri de malgașă. În al doilea an, mă voi muta în Toliara, unde se află echipa din care voi face parte. Mă voi alătura lor în lucrarea de traducere a Bibliei în limbile care încă au această nevoie.

Rugați-vă pentru mine, să mă apropii în continuu de Dumnezeu, să am înțelepciune pentru deciziile pe care trebuie să le iau și să onorez Împărăția lui Dumnezeu oriunde mă aflu.

Puteți să vă înscrieți la buletinul informațional Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea Adei Vultur și a altor misionari români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close