Quantcast
ADEVĂRATA FAŢĂ A EUROPEI: DERANJATĂ CĂ POLONIA PROTEJEAZĂ DREPTUL LA VIAŢĂ A COPIILOR NENĂSCUŢI ȘI PENTRU CĂ NU COMBATE “STEREOTIPURILE DE GEN” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ADEVĂRATA FAŢĂ A EUROPEI: DERANJATĂ CĂ POLONIA PROTEJEAZĂ DREPTUL LA VIAŢĂ A COPIILOR NENĂSCUŢI ȘI PENTRU CĂ NU COMBATE “STEREOTIPURILE DE GEN”

Résultat de recherche d'images pour "march for life poland"

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovici, a cerut autorităților poloneze să implementeze Convenția de la Istanbul, ratificată de Varșovia încă din 2015, informează siteul Consiliului Europei.

„Autoritățile Poloniei ar trebui acum să acționeze decis pentru a pune în aplicare prevederile Convenției de la Istanbul”, a spus Comisarul Mijatovici, care a subliniat nevoia ca statul să pună la dispoziție mai multe adăposturi pentru persoanele victime ale violenței în familie.

Mijatovici s-a declarat „foarte îngrijorată” de numeroasele încercări ale autorităților poloneze de a proteja – mai mult decât este reglementat deja – dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

„Sunt foarte îngrijorată de încercările de a face legea avortului – deja una dintre cele mai stricte din Europa – și mai strictă”, a afirmat ea. Mijatovici s-a arătat nemulțumită de „clauza de conștiință”, care spune ea, este folosită de tot mai mulți medici pentru a refuza efectuarea de chiuretaje. Comisarul este deranjat de faptul că în unele zone din Polonia „accesul la avort este limitat”, remarcând că „femeile și fetele care au dreptul legal să avorteze copii nu ar trebui blocate în niciun fel pentru obținerea acestor servicii. În unele cazuri, inacțiunea sau întârzierea cauzează un risc grav pentru sănătatea femeii și ar putea afecta negativ societatea în viitor”.

De asemenea, Mijatovici a criticat recentele declarații ale unor lideri polonezi față de homosexualitate, afirmând că sunt inaccetabile.

Mijatovici se referă la reacțiile liderului Partidului Lege și Dreptate, de Guvernământ, care a criticat dur asumarea de către o alianță de opoziție (Coaliția Europeană) a unui program de educație sexuală pentru copii, în care homosexualitatea este prezentată ca o opțiune valabilă.

„Tot mecanismul social care urmărește pregătirea unui tânăr, întâi ca și copil, pentru viitoarele roluri de mamă și de tată, de bărbat și femeie, este pus sub semnul întrebării. Ar putea fi distrus”, a spus Kaczyński, conform TVN24.

https://www.aparatorul.md

Despre Info Crestin News

Leave a Reply