Quantcast
Adevărul despre Iisus, spus chiar de Papă. Dezvăluirea care şochează lumea creştină – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Adevărul despre Iisus, spus chiar de Papă. Dezvăluirea care şochează lumea creştină

Papa Benedict al XVI-lea a făcut mai multe anunţuri năucitoare despre venirea Mântuitorului pe Pământ. Dezvăluirile se găsesc în cartea “Iisus din Nazaret: povestiri din copilărie”, lansată de curând.

Suveranul Pontif scrie că Iisus Hristos s-a născut cu câţiva ani mai devreme decât se cunoaşte deoarece călugărul Dionisie cel Mic a făcut o greşeală de calcul de câţiva ani.

În Biblie nu este specificată data de naştere a lui Hristos. Călugărul Dionisie a avut idei vagi cu privire la vârsta lui Iisus atunci când a făcut calculele, scrie telegraph.co.uk.

Data naşterii lui Hristos nu este singura controversă pe care a aduce Papa. Acesta spune că în scena tradiţională de naştere a mântuitorului nu au existat boi, măgari sau alte animale. Totodată, Suveranul Pontif mai aduce în discuţie faptul că Iisus s-a născut mai degrabă în Nazaret şi nu în Betleem.

John Barton, profesor de interpretare a Sfintei Scripturi, de la Universitatea Oxford, a spus că cei mai mulţi academicieni sunt de acord cu Papa, iar calendarul creștin a fost greșit și că Iisus s-a născut mai devreme decât se credea cel mai probabil între anii între 6-4 i.e.n şi nu între anii 7-2 i.e-n aşa cum se ştie.

“Nu există nici o referire în Biblie despre naştere, tot ce știm este că el a fost născut în timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea că Iisus s-a născut pe 25 decembrie nu poate fi dovedită. Nu se ştie nici măcar sezonul în care s-a născut, dar ideea de a sărbători naşterea în cea mai întunecată perioadă a anului este legată de tradiţiile păgâne şi de solstiţiul de iarnă. “

Despre

Leave a Reply