Adolescentii devin agresivi pe Facebook si Twitter – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Studiu

Adolescentii devin agresivi pe Facebook si Twitter

Asculta informatia

Retelele de socializare Facebook si Twitter se bucura de o popularitate fara precedent in randurile utilizatorilor de toate varstele, dornici sa-si faca noi prieteni, insa in cazul adolescentilor devin spatii in care acestia isi “descarca” agresivitatea.

Aceasta realitate socanta reiese dintr-un studiu elaborat de catre Pew Internet, la nivel de social-network, care arata ca in ultima perioada se inregistreaza o ingrijoratoare crestere a cazurilor de agresivitate in randurile adolescentilorpe Facebook si Twitter, scrie ziare.com.

Din cercetari rezulta ca desi retelele de socializareFacebook si Twitter devin tot mai cunoscute in randul oamenilor de orice varsta, in categoriaadolescentilor s-a descoperit ca lucrurile evolueaza spre aspecte negative: tinerii pot fiagresivi cu alti utilizatori, noteaza Webnews.

Ce releva studiul care are la baza rezultatele inregistrate in urma intervievarii a 799 de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, care au fost invitati sa-si descrie propriile interactiuni online?

Potrivit studiului intitulat “Adolescentii – delicatete si cruzime la nivel de social-network”, 85% din subiectii intervievati detin un cont de socializare, iar 15% din acestia au declarat ca au fost victime a diverse tipuri de agresiuni online, fie pe Facebook, fie pe Twitter.

21% dintre adolescenti au fost agresivi pe Facebook sau Twitter

Insa ingrijorator este faptul ca 21% dintre adolescenti au admis ca au fost ei insisi, intr-un fel sau altul, agresori online, pe Facebook si Twitter, identificand la nivel de social-network spatii generoase si fara niciun fel de limite sau restrictii, in cadrul carora se pot “descarca” deopotriva generozitatea si cruzimea, subliniaza sursa.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close