Afirmaţiile papei Francisc NU schimbă doctrina Bisericii Catolice

Asculta informatia

Secretariatul de stat al Vaticanului a trimis Nunţiaturilor Apostolice din toate ţările o clarificare privind declaraţiile papei Francisc apărute recent într-un documentar, care făceau referire la adoptarea unei „legi a convieţuirii civile” pentru homosexuali, asigurând că acestea nu schimbă doctrina Bisericii Catolice, relatează luni EFE, via agerpres.

În explicaţie se arată că afirmaţiile papei apărute în documentarul „Francesco”, al regizorului Evgeny Afineevsky, se referă la două răspunsuri editate şi publicate ca şi cum ar fi fost unul singur şi scoase din context şi care se refereau la legile de stat, astfel încât nu schimbă doctrina Bisericii.

În timp ce se aştepta o notă oficială în sala de presă a Vaticanului privind cuvintele papei care au făcut înconjurul lumii şi care au suscitat confuzie privind sursa lor, unele Nunţiaturi au publicat această clarificare venită de la Secretariatul de stat al Vaticanului. Un document anonim, fără dată, antet sau sigiliu oficial a fost trimis pentru a clarifica „confuzia” suscitată de declaraţiile papei.

Şefii Nunţiaturilor au confirmat că „încă de acum un an, în cadrul unui interviu, papa Francisc a răspuns la două întrebări diferite puse în momente diferite şi care, în documentarul menţionat, au fost editate şi publicate drept un singur răspuns, fără o contextualizare corectă, fapt ce a generat confuzie”.

Asftel, au fost dezminţite unele manifestări ale regizorului de origine rusă apărute în acest documentar în care se preciza că aceste declaraţii i-au fost acordate realizatorului în cadrul unui interviu cu suveranul pontif.

Vezi mai mult pe: https://europanews.ro/afirmatiile-papei-francisc-nu-schimba-doctrina-bisericii-catolice/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *