Quantcast
Africa de Nord: Moschei întregi trec la creştinism – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Africa de Nord: Moschei întregi trec la creştinism

Asculta informatia

În noua sa carte „Mişcările miraculoase”, autorul Jerry Trousdale, acum director al unui centru internaţional de misiune creştină, care se ocupă cu „plantarea” de biserici, povesteşte întâmplări uimitoare şi pline de inspiraţie ale credinţei în rândul comunităţilor musulmane din Africa de Nord.
africani_crestiniTrousdale scrie despre evenimente „fără precedent” în rândul populaţiei musulmane unde lucrează centrul său şi filialele sale, cum ar fi: multiple cazuri de moschei întregi care se convertesc la creştinism; zeci de mii de creştini cu fonduri musulmane devin mijlocitori dedicaţi, care se roagă încontinuu ca Evanghelia să penetreze şi alte comunităţi; grupuri de musulmani care nu au avut niciodată nicio biserică în comunitatea lor, acum au mai mult de 50 de biserici „plantate”, şi, în unele cazuri, mai mult de o sută de biserici, în termen de doi ani de la începerea proiectului, conform Christian Post.

Povestirile lui Trousdale sunt susţine de rezultatele raportului „Global Christianity: A Report on the Size and Distribution of the World’s Christian Population”, elaborat de centrul de cercetare pentru religie şi viaţă publică, Pew Research Center Forum, publicat în luna ianuarie. Rezultatele arată că la nivel global creştinismul migrează spre Africa.
Acum 100 de ani, două treimi din toţi creştinii trăiau în Europa (conform datelor istorice conferite de Centrul pentru Studiul Creştinismului Global, de la Gordon-Conwell Theological Seminary, din Massachusetts ). Astăzi, conform raportului Pew, doar o pătrime din totalul creştinilor se află în Europa (26%). Aproximativ 37% trăiesc în Americi, 24% în Africa (teritoriul Sub-Sahara) şi restul de 13% trăiesc în zona Asia-Pacific.
În aceeaşi perioadă de 100 de ani creştinismul s-a extins foarte mult în regiunea Africa Sub-Sahara şi în partea Asia-Pacific, unde erau relativ puţini creştini la începutul secolului XX. Populaţia creştină din regiunea africană a crescut de la 9 procente, în 1910, la 63 la sută, în 2010, în timp ce în partea de Asia-Pacific a crescut de la 3 la 7 procente în ultima sută de ani.

semneletimpului.

Despre

Leave a Reply