Quantcast
Ajutor creştin împotriva dezastrului umanitar din Sudanul de Sud – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ajutor creştin împotriva dezastrului umanitar din Sudanul de Sud

Agenţia umanitară “Christian Aid” a început să-i asiste pe zecile de mii de civili care au luat calea pribegiei după recentele violenţe din oraşul Pipor din districtul Jonglei, Sudanul de Sud, informează doxologia.ro.

Guvernul din Juba a declarat districtul Jonglei “o arie de dezastru umanitar” şi a cerut ajutor internaţional pentru a diminua criza de proporţii. Ca membru al Alianţei “ACT”, “Christian Aid” este parte a unui răspuns coordonat la situaţia de urgenţă din Pipor, care asigură alimente, apă potabilă, corturi, prelate şi seturi de gătit oamenilor care şi-au pierdut casa şi tot avutul în violenţele din Sudan.

De asemenea, asigură asistenţă medicală celor răniţi în violenţe. Naţiunile Unite estimează că mai mult de 60.000 de oameni au fost alungaţi din casele lor din cauza conflictelor armate dintre două grupări etnice: Lou Nuer şi Murle. Civilii au trăit în tufişuri pentru două săptămâni, timp în care mulţi s-au îmbolnăvit. Mulţi copii au fost răpiţi de către insurgenţi. Situaţia este şi mai gravă din cauza dezvoltării de decenii a comerţului cu arme, care inflamează tensiunile şi aşa ridicate noteaza ziarullumina.

Despre

Leave a Reply