„Al doilea val”: evanghelicii europeni reacționează față de noile restricții impuse bisericilor

Asculta informatia

Anglia și Franța interzic serviciile de cult, iar Elveția aplică restricții dure. Bisericile din Germania, Italia și Spania nu sunt direct afectate de noile măsuri.

Frica că un al doilea val de Covid-19 va lovi Europa a motivat guvernele să implementeze noi restricții care, în cele mai multe cazuri, vor afecta bisericile.

Anglia: Carantina va interzice bisericilor să se întâlnească

În Anglia, carantina va începe pe 5 noiembrie și se vor interzice, în mod intenționat, toate serviciile de închinare. „Rugăciunea individuală” va fi permisă, dar nu și adunările obișnuite.

Mulți lideri evanghelici au reacționat la restricțiile dure impuse. O primă scrisoare deschisă a solicitat prim-ministrului, Boris Johnson, să înțelagă că „închinarea publică a bisericilor creștine este deosebit de esențială pentru bunăstarea națiunii noastre”. Acesta a cerut „să găsească modalități de a-i proteja pe cei care sunt cu adevărat vulnerabili la Covid-19, fără restricții inutile și autoritare”.

Săptămâna aceasta a fost scrisă o a doua scrisoare deschisă, semnată de peste 1 000 de lideri ai bisericii, și a fost trimisă guvernului și membrilor Parlamentului. „Bisericile au făcut eforturi mari pentru a se asigura că închinarea nu va fi suspendată din nou. (…) Participarea la biserică prezintă acum un risc foarte scăzut de transmitere a virusului, mult mai mic decât multe dintre activitățile care urmează să rămână deschise în timpul acestei izolări”, se spune în comunicat.

„Este o chestiune care afectează foarte tare comunitatea creștină, faptul că guvernul națiunii pe care o iubim ne interzice să ne adunăm și să ne închinăm Dumnezeului care are loialitatea noastră în întregime; mai ales atunci când acest lucru a fost făcut fără motive concrete care să dovedească de ce este necesar.”

Vezi mai departe pe: Europa News

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *