ALGERIA: «EI VOR SĂ SUFOCE BISERICA!»

Asculta informatia

 Încă o închidere a lăcașului de cult este o dovadă a presiunii crescânde care, în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale, împovărează pe creștinii din Algeria. Ei însă nu renunță.

Aceasta este cea de-a opta închiderea a unui locaș de cult din Alger: Luni, în data de 17 mai, pe la amiază, o echipă de polițiști, își face apariția în fața bisericii din Boudjima, aflată în Kabylei, situată la aproximativ 20 de kilometri depărtare de Tizi Ouzou. Ei au primit comanda să închidă nu doar clădirea lăcașului de cult, ci și școala care aparține acestuia, al cărei pastor este Youcef Ouaramane. Poliția însă nu poate să sigileze toată clădirea, pentru că înăuntru se află oameni. În felul acesta, rămâne sigilată doar intrarea ei principală, în timp ce cealaltă ușă rămâne deschisă!

Începând cu luna noiembrie 2017, împreună cu biserica din Boudjima, alte șapte biserici, precum și o creșă, și o librărie creștină au fost închise. Unii dintre ei, au reușit de atunci să-și recupereze serviciile. Creștinii din Algeria nu se dau bătuți și vor să-și revendice drepturile. Mai multe parohii, au instalat corturi pe lângă clădirile închise, ca să se poată aduna împreună.

Creștinii algerieni se roagă încă de la începutul anului 2019 în mod specific pentru țara lor legat de timpurile tulburi. Ei sunt conștienți, că, în ciuda prigoanei, au de jucat un rol și nu se intimidează să depună mărturie în această privință.

Alegerile au fost, până la urmă, amânate pentru data de 4 iulie. Vor produce oare schimbarea pozitivă pe care și-o doresc creștinii? «Nouă cetățenilor creștini nu ne sunt recunoscute drepturile în propria țară. Ar trebui să se producă acum o schimbare pozitivă pentru viitorul nostru în Algeria. Așteptăm demult acest moment! Este momentul să arătăm: Biserica există și ea există pentru binele țării noastre», afirmă aceștia.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 72