ALGERIA: TRIBUNALUL CERE ÎNCHIDEREA ALTOR DOUĂ BISERICI

Asculta informatia

Încă două clădiri bisericești au primit ordin să fie sigilate de instanțele din Algeria, țară majoritar musulmană, în ianuarie, în conformitate cu controversatele reglementări privind autorizarea bisericilor, care au dus la închiderea a cel puțin 11 biserici de la începutul anului 2018.

O biserică din orașul portuar Oran a primit ordin de închidere pe 12 ianuarie, iar un alt ordin de închidere a fost emis în data de 20 ianuarie împotriva bisericii Casa Speranței din Ain Turk, lângă Oran.

Citeste si: Algeria – cinci ani de închisoare pentru că a vorbit de Isus pe Facebook

Instanțele au întreprins acțiuni împotriva ambelor biserici în conformitate cu Ordonanța din 2006 care a dat Comisiei Naționale pentru Închinare Nemusulmană sarcina de a da autorizații de funcționare bisericilor, dar, până în prezent, acestea nu au fost eliberate, în ciuda solicitărilor repetate din partea liderilor creștini. Legal, acest lucru face bisericile vulnerabile, acestea putând fi închise.

Guvernatorul provinciei Oran a emis un prim ordin de închidere a bisericii din Oran în februarie 2018, dar s-a permis redeschiderea ei patru luni mai târziu. Guvernatorul a cerut închiderea Casei Speranței în octombrie 2017, dar s-a permis redeschiderea acesteia în iunie 2018.

Citeste si: Franța: Unei femei i-a fost respinsă cetățenia după ce aceasta a refuzat să dea mâna cu un bărbat

Ulterior, guvernatorul a depus dosare în instanță împotriva ambelor biserici, susținând că sunt ilegale deoarece nu au licență.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply