Quantcast
ALGERIA: Un alt lăcaș de cult protestant amenințat cu închiderea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ALGERIA: Un alt lăcaș de cult protestant amenințat cu închiderea

Oficialii guvernamentali au început procedurile pentru închiderea unei alte biserici protestante. Este vorba de o biserică din orașul Ait Atteli, Algeria. Guvernatorul provincial a intentat un proces împotriva pastorului bisericii și a tatălui său pe 2 februarie.

Șaisprezece biserici au fost închise în ultimii patru ani. În ultimii ani, autoritățile au pus în aplicare Legea 03/06 pentru a reglementa cultele non-musulmane prin împiedicarea oricăror adunări publice în locuri care nu au o licență acordată de guvern. Licențele întârzie să fie date din diverse motive, astfel că bisericile rămân închise.

Pastorul Salah Chalah a declarat pentru Evangelical Focus că în mijlocul dificultăților, „ceea ce ne încurajează este să vedem creștinii organizându-se în grupuri mici pentru părtășie. De asemenea, ne încurajează să vedem noi convertiri și botezuri în râuri, la mare și în case. Nu putem opri Duhul Domnului, Dumnezeu continuă să atingă inimile”.

În condițiile actuale, creștinii se adună în aer liber, în grădini, pe malurile râurilor sau chiar în scări de bloc, ori în clădiri părăsite.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply