Quantcast
Ali Khamenei compară Israelul cu o ‘TUMORĂ’, care trebuie eliminată – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ali Khamenei compară Israelul cu o ‘TUMORĂ’, care trebuie eliminată

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a îndemnat vineri pe palestinieni să-şi continue revolta împotriva Israelului, sugerând că guvernul israelian este o „tumoră” care trebuie înfruntată până la eliberarea palestinienilor, potrivit agerpres.

Opoziţia faţă de Israel este literă de lege pentru Iranul condus de şiiţi, care susţine grupările militanţilor islamici palestinieni şi libanezi care se opun păcii cu statul israelian, pe care Teheranul refuză să-l recunoască.

Citeşte şi: „Afacerea Secolului” propusă de Donald Trump legată de tensiunile Israel -Palestina

„Revolta palestinienilor trebuie să continue… Lupta pentru eliberarea Palestinei este o obligaţie şi un jihad islamic… Regimul sionist (Israel) este o tumoră canceroasă în regiune”, a declarat ayatollahul Khamenei într-un discurs online.

„Astăzi, lumea numără una câte una fiecare victimă a coronavirusului în toată lumea, dar nimeni nu a întrebat cine este responsabil de sute de mii de martiri, încarcerări şi dispariţii în Palestina şi în ţările unde SUA şi Europa au dus războaie?”, a spus el, adăugând că „virusul durabil al sioniştilor va trebui eliminat”.

A lupta pentru „eliberarea Palestinei” este o „datorie islamică”, a declarat ayatollahul Khamenei, într-un context de escaladare verbală cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, conform AFP.

„Scopul acestei lupte este eliberarea tuturor teritoriilor palestiniene” şi „revenirea tuturor palestinienilor în ţara lor”, a continuat ghidul suprem iranian, în primul său discurs care marchează „Ziua Al-Qods”, numele arab al Ierusalimului.

Khamenei şi alţi înalţi responsabili iranieni au cerut în mai multe rânduri de-a lungul anilor să se pună capăt existenţei statului israelian, în special prin intermediul unui referendum în regiune, unde palestinienii sunt majoritari, scrie Reuters.

Khamenei a reiterat acest apel în discursul său rostit cu ocazia Zilei Al-Qods, marcată în ultima vineri a Ramadanului, luna de post musulmană, în semn de solidaritate cu palestinienii.

Lupta pentru cauza palestiniană este „principala problemă a lumii musulmane”, a afirmat Ali Khamenei în discursul său difuzat în direct de televiziunea de stat.

„Într-o zi, noi am realizat că singura problemă a combatantului palestinian era lipsa armelor. Noi am prevăzut să rezolvăm această problemă”, a adăugat ayatollahul, părând să indice prin aceasta că Teheranul s-a implicat direct în conflictul israeliano-palestinian, notează AFP.

„În prezent, (enclava palestiniană) Gaza poate rezista la agresiunea militară a inamicului sionist şi să câştige”, a afirmat el.

Aceste declaraţii intervin la o zi după afirmaţii belicoase pe Twitter, în care ghidul suprem iranian a afirmat că ţara sa va „susţine şi va acorda asistenţă oricărei naţiuni sau oricărui grup care se opune şi combate regimul sionist”.

Citeşte şi: Donald Trump vrea redeschiderea Bisericilor din Statele Unite ale Americii

Ali Khamenei „ar trebui să ştie că orice regim care ameninţă Israelul cu exterminarea se va confrunta cu acelaşi pericol”, a reacţionat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Vineri, ayatollahul Khamenei a acuzat de asemenea unele ţări arabe că au jucat rolul „marionetelor americane” şi au ajutat la normalizarea relaţiilor cu statul israelian.

Ziua Ierusalimului a fost inaugurată de ayatollahul Ruhollah Khomeini, defunctul fondator al revoluţiei islamice din 1979 în Iran.

Totuşi, liderii religioşi iranieni au fost nevoiţi să anuleze anul acesta manifestaţiile naţionale care marchează Ziua Al-Qods din cauza epidemiei de coronavirus. Iranul este una dintre ţările cele mai afectate din regiune de această pandemie, cu 7.249 decese dintr-un total de 129.341 de persoane contaminate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply