Quantcast
Ambasada Israelului, prima reacție după vandalizarea bisericii românești: „Este rodul otrăvit de ură“ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ambasada Israelului, prima reacție după vandalizarea bisericii românești: „Este rodul otrăvit de ură“

David Saranga

Ambasadorul Israelului, David Saranga, susține, într-o scrisoare adresată patriarhului BOR, Preafericitul Părinte Daniel, că autoritățile israeliene vor acoperi pagubele după vandalizarea unei biserici românești din Ierusalim și că autorii vor ajunge cât de curând în fața justiției.

Potrivit Ambasadei Israelului în România, David Saranga a transmis o scrisoare către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, ca urmare a incidentului care a avut loc la Ierusalim.

„În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți. Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ordoxe Române la Ierusalim”, a transmis amsasadorul.

Gestul extremist, rod otrăvit de ură

Conform acestuia, astfel de acte de ură „nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități, și nici de societatea israeliană”.

O biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică. Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta și la final a distrus camera de supraveghere.

„Gestul de vandalism consumat astăzi (vineri-n.r.) împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, titrează Mediafax.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply