Quantcast
Ambasada Olandei, finanțatorul campaniei de promovare a HOMOSEXUALITATII în școlile din MOLDOVA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ambasada Olandei, finanțatorul campaniei de promovare a HOMOSEXUALITATII în școlile din MOLDOVA

Copiii din școlile Republicii Moldova au fost supuși unei campanii extrem de agresive de promovare a homosexualității, ca noua normalitate. Finanțatorul acestei campanii este chiar Ambasada Olandei, care și-a și declarat oficial misiunea de a sprijini comunitățile LGBT din această țară. Mai mult, organizațiile neguvernamentale care pretind că ar apăra drepturile copiilor s-au transformat în propovăduitori ai LGBT și ai unei educații sexuale explicite în grădinițe și în școli.

În țara de peste Prut, unde actualul președinte, Maia Sandu, a fost susținută în alegeri de întreaga comunitate LGBT, față de care aceasta și-a arătat, deschis, sprijinul, lucrurile nu puteau merge decât într-o singură direcție. Ultima campanie, care promovează LGBT în școli și care a provocat indignare și furie printre părinți, depășește orice imaginație.

Culmea este că această campanie a fost finanțată generos chiar de către Ambasada Olandei în Republica Moldova, care a declarat oficial că sprijinirea comunităților LGBT este prioritatea sa.    Astfel, ONG-urile care susțin că ar apăra drepturile copiilor, au îndemnat cadrele didactice să susțină campania ”Copiii LGBT în Școala Ta” și să ofere copiilor LGBT din Republica Moldova un mediu educațional incluziv, să conștientizeze responsabilitatea persoanelor adulte cu privire la prevenirea și combaterea discursului de ură, a discriminării și bullying-ului față de copii.
”Îndemnăm cadrele didactice să accepte, să respecte și să promoveze diversitatea, încurajând elevii și elevele să inițieze discuții, reflecții pe tema identității de gen și a orientării sexual-romantice. Să încurajeze copiii în procese de monitorizare a drepturilor copiilor LGBT. Să creeze în școală un mediu în care oamenii, atât copiii, cât și adulții, au grijă unii de alții, cu respect pentru demnitatea umană și propria identitate (de gen, culturală etc.)”, se arată în manifestul ONG-urilor.

Educaţie sexuală de la grădiniţă
Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova, care se prezintă a fi o organizație care promovează drepturile copiilor, este unul din principalii susținători ai campaniei LGBT în școli. Pe Platforma copiilor, o pagină de pe facebook a organizației, pentru copii și adolescenți, campania s-a derulat extrem de agresiv.

Mai mult, pe aceeași platformă a fost publicată și o cercetare privind educația sexuală în școlile din Republica Moldova. Concluziile acesteia au fost 47% dintre cadrele didactice, cu un număr mai mare în rândul celor din școlile generale, nu se simt pregătite profesional să predea teme legate de educație sexuală. Cele mai des menționate motive de a sări peste teme legate de educația sexuală sunt lipsa materialelor didactice și opinia că tema nu corespunde vârstei copiilor.  Profesorii de gen masculin menționează și alte motive din care sar peste teme: nu au timp, le este rușine/nu se simt în largul lor să abordeze aceste teme, nu sunt de acord cu educația sexuală. Recomandările Centrului pentru Guvernul Republicii Moldova au fost abordarea subiectelor legate de educație sexuală de la grădiniță şi includerea în curriculumul de educație sexuală a subiectelor legate de relații sănătoase, senzualitate şi identitate de gen.

Genderdoc-M, cu banii lui Soros
Campania LGBT în școli face parte din programul de instruire privind combaterea prejudecăților prin instrumente audiovizuale „Combating hate can be fun”, desfășurat de Centrul de informații Genderdoc-M. Organizația are ca misiune crearea unui mediu legislativ, juridic și social în societate pentru lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi, prin dezvoltarea comunității LGBT, prin informarea, promovarea drepturilor, acordarea serviciilor și extinderea capacităților organizaționale. De remarcat faptul că printre principalii sponsori ai acestui ONG se numără și Fundația Soros Moldova.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply